29 / 03 / 2024

Menderes Türel:Tünektepe'ye 7 yıldızlı butik otel yapacağız!

Menderes Türel:Tünektepe'ye 7 yıldızlı butik otel yapacağız!

Menderes Türel, turizm çalışanları ile bir araya geldi. Antalya’nın çok önemli bir turizm merkezi olduğunun altını çizen Türel, bu bilinçle ve ciddiyetle, gece gündüz çalıştıklarını söyledi.



 Türel, “Hızlı tren, kruvaziyer liman, Boğaçayı, Konyaaltı, Tünektepe projeleri, bunların hepsi yapılacak. Bunlar iş olacak, aş olacak. Antalya geçen 5 yılda 15 yıl kaybetti. Şimdi Mevlana Kavşağı açıldı. Çevreyolu, havaalanı yolu üzerinde yeni kavşaklar yapılıyor. Siz önümüzü açmasaydınız, Menderes Türel’i 2014’te göreve getirmeseydiniz belki de hiçbiri yapılmayacaktı. Bu nedenle destekleriniz çok önemli” dedi. Antalya’nın 2009’da yaşadığı boş vaat filminin şimdi Türkiye versiyonunun oynandığını ifade eden Türel, asgari ücretin 1500 lira olması halinde otellerin yarısı kapanacağını dile getirdi. “Az laf çok iş” dediklerini hatırlatan Başkan Türel, siyaseti halka hizmet için yaptıklarını anlattı.


 MEVLANA KAVŞAĞI’NDAN SEN GEÇMİYOR MUSUN?

Antalya’nın yatırımlarla zenginleşeceğini bildiklerini ve böyle projelerle uğraştıklarını belirten Başkan Menderes Türel, “Vatandaşın önüne doğru dürüst proje koyan yok. Bir de bizim projelerimize insan odaklı değil diyorlar. Şaşırıyorsunuz. Mevlana Kavşağı’nın üzerinden kim geçiyor. Sen geçmiyor musun? Kendini insan görmüyor musun? Yazık. Hala bizim yaptığımız projelere insan odaklı değil deme densizliğini ortaya koyuyorlar. Senelerce insanlarımızı hakir gördüler. Bu projelerimizin hepsi sizin için” diye konuştu. 


TURİZM ÇALIŞANLARINA EV MÜJDESİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizm emekçilere konut müjdesi de verdi. Türel şöyle konuştu: “Sektörün içinden geldiğim için turizm emekçilerinin hangi şartlarda çalıştığını biliyorum. Hepsinin birinci ideali konut sahibi olmak. Yerel seçimlerden önce açıkladığım, onları konut sahibi yapacak projemiz var. Projede sona doğru geliyoruz. Turizm çalışanlarını ev sahibi yapacağız.  Hem de sigara parası öder gibi aylık 150-250 lira taksitlerle olacak. Bir senedir Kundu’da, Serik’te ve Manavgat’ta bununla ilgili imar planı çalışmalarını yaptık. Sosyal konut yapacağımız yerlerin düzenlemesini gerçekleştirdik. Şimdi arazi tahsislerini alacağız. En geç 1 sene içerisinde temellerini atıp turizm sektöründe çalışan emekçilerimizi ev sahibi yapacağız. Bu benim en önemli ideallerimden bir tanesiydi. Belli bir süre turizm sektöründe çalıştığınızı gösteren bordro ve maaşınızın belli bir miktardan düşük olmasını kaydıyla ev sahibi olabileceksiniz. Bunu sağlayacağız.”


KONYAALTI’NA FİLM PLATOLARI

Başkan Türel bir soru üzerine, Antalya’ya Hollywood benzeri film platoları kazandıracaklarını söyledi. Türel, projenin Konyaaltı Boğaçayı projesinin bir köşesinde hayat bulacağını ifade ederek, “Amerika’nın Universal, Paramount gibi büyük film prodüktörleri projemizle yakından ilgileniyorlar. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bununla ilgili yeni bir teşvik kanunu üzerinde çalışıyor.  Proje hayata geçtiğinde dünya starları Antalya’yı mesken edecek. Harry Poter’lar burada çekilecek. Getirisi çok yüksek olacak” dedi. 


TÜNEKTEPE’YE MÜTHİŞ PROJE

 Başkan Türel, Tünektepe’ye teleferik inşaatının Eylül ayında biteceğini belirterek, “Tünektepe’ye müthiş bir proje yapıyoruz. Burada 7 yıldız kalitesinde bir butik otel planlıyoruz. Çok güzel bir seyir terası olacak. Newyork’taki özgürlük heykelinde olduğu gibi gecesi gündüzü Antalya’nın her yerinden görüne çok kaliteli bir proje ortaya çıkacak” diye konuştu.


ANTALYA RAKİPLERİNİ SOLLAYACAK

 Konyaaltı Sahil Projesi ile ilgili de bilgi veren Türel şunları dedi:  “7 kilometrelik sahilde inanılmaz bir yaşam projesi ortaya çıkacak. Antalya’nın en büyük kent meydanı, yaşam alanları, yürüyüş yolları ile müthiş olacak. Fikir projesi yarışma ile elde edildi. Şimdi avan projeleri hazırlanıyor. Şöyle bir fotoğrafı gözünüzün önüne getirin. Konyaaltı’na müthiş bir sahil, Boğaçayı’nda karaya doğru 40 kilometrelik yeni sahil, içinde yat limanları, yaşam alanları, ticari alanlar, kruvaziyer liman ve etrafında temalı park, teleferikle çıktığınız Tünektepe’den kuş bakışı Antalya’ya manzarası. Bunlar hayata geçtiğinde Antalya rakiplerini çoktan sollamış olacak.  Kalite gelecek, emlak fiyatları, maaşlarınız artacak, Antalya zenginleşecek. Para saçarak zenginlik Şener Şen’in Züğürt Ağa filmindeki gibi oluyor. Böyle bir zenginlik yok. Ama insanlara balık tutmayı öğretirsen zenginleşiyor. Biz bunu sağlamaya çalışacağız.”



Nehir Gazetesi


Geri Dön