19 / 04 / 2024

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu açıldı!

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu açıldı!

Menemen - Aliağa - Çandarlı Otoyolu'nun açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.



Menemen - Aliağa - Çandarlı Otoyolu'nun açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlendi. Hürriyet'te yer alan habere göre; otoyolun açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'i PETKİM ve TÜPRAŞ başta olmak üzere büyük sanayi tesislerinin bulunduğu Aliağa ile ülkemizin en önemli limanını inşa edeceğimiz Çandarlı'ya bağlıyoruz. Bugün; Koyundere, Aliağa, Çandarlı kısmını da hizmete vererek bağlantı yollarıyla birlikte 96 kilometrelik projenin tamamını bitirmiş oluyoruz. Toplam yatırım bedeli 455 milyon avro olan projemiz yol kısmı yanında 14 köprülü kavşağı, 5 hemzemin kavşağı, 1 tüneli, 38 köprüsü ve 8 viyadüğüyle İzmir'e yakışan bir eser oldu.''

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu açıldı! 

Otoyolun ülkemize katkısının 255 milyon lira olduğunu söyleyen Erdoğan, ''İzmir'den yola çıkan bir araç en fazla 40 dakika içinde Çandarlı'ya ulaşabilecek.  İzmir  - Aydın, İzmir - Çeşme projelerinin devamı niteliğindedir. Mesela Larissa Antik Kenti bölümü tünelle geçildi. Arkeolojik köprü ile bir başka antik kente giden yolun ve eserlerin korunması sağlandı. Zamandan vakitten ve nakitten, yakıttan sağladığı tasarrufla her ulaşım projesi gibi bu otoyolun da ülkemize çok katkısı olacaktır. 2020 yılında bu otoyolun ülkemize katkısı 255 milyon lira olarak hesaplanıyor" diye konuştu.

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu açıldı! 

''İzmir’i çok büyük projelerle donatacağız''

İzmir’i çok büyük projelerle donatacaklarını anlatan Erdoğan, ''Bu şehrin milletvekillerinin tamamının aramızda olmasını isterdim. Ayrıca İzmir Milletvekili olan Sayın Kılıçdaroğlu’na da bu çağrıyı yaptım. Aramızda yoksun, göremiyorum. İzmirlilerin yanlarında olmaya özen gösteriyoruz. Herkes gibi İzmirlilerin de hizmetindeyiz. İnşallah önümüzdeki dönemde bu anlayışla İzmir’i çok büyük projelerle donatmayı sürdüreceğiz'' dedi.

Son 17 yılda 17 milyar dolar yatırım

Son 17 yılda 17 milyar dolar yatırım hayata geçirildiğini anlatan Erdoğan, şunları söyledi: Türkiye’nin diğer 80 vilayeti gibi son 17 yılda yaptığımı 17 milyar dolar yatırımla İzmir’in de çehresini değiştirdik.

Göztepespor’u stadyumuna kavuşturduk mu? Alsancak Stadyumu’nun da inşasında sona yaklaşıyoruz. Karşıyaka’yı da stadyumuna kavuşturmak için gayretlerimiz sürüyor.

İzmir’e 2 millet bahçesi kazandırıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bugüne kadar yaklaşık 6 katrilyon tutarında sosyal yardım yaptık. 110 sağlık tesisini tamamlayıp hizmete soktuk. 2060 yataklı Bayraklı şehir hastanemizle birlikte 5 hastanenin yapımı devam ediyor. 19500 adet konut projesini  TOKİ  vasıtasıyla hayata geçirdik.''

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu açıldı! 

39 bin 260 riskli yapı yıkıldı

İzmir'de bulunan 44 bin 279 bağımsız biriminin 39 bin 260'ının yıkıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı, ''44 bin 279 bağımsız birimde riskli yapı tespiti yaptık. 39 bin 260 bağımsız birimin yıkımını gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm çalışmalarında evlerini boşaltan İzmirli vatandaşlarımıza 228 milyon lira kira yardımı sağladık. 523 kilometre ilave ile bölünmüş yolu 926 kilometreye çıkardık. İstanbul-İzmir yolunu 8-9 saatten 3 buçuk saate, Bursa’yı 1 saate, Eskişehir’i 2-2.5 saate düşürdük'' dedi.


Geri Dön