19 / 04 / 2024

Merkez Ankara'nın değeri belli oldu!

Merkez Ankara'nın değeri belli oldu!

Pasifik GYO, Merkez Ankara Projesi 2021 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. Peki Merkez Ankara'nın değeri ne kadar oldu?



Pasifik  Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP)  Ankara  Yenimahalle İstasyon Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ile ilgili Merkez Ankara Projesi için hazırlanan gayrimenkul değerleme raporu hakkında açıklama yaptı. 

Söz konusu taşınmazlar, Ankara İli, Yenimahalle İlçesi, Emniyet Mahallesi, Hipodrom Caddesi No:9 adresinde yer alan Merkez Ankara Projesi’nde konumlanıyor. Taşınmaz tapu sicilinde İstasyon Mahallesi 63865 ada 2 parsel olarak kayıtlı olan taşınmazlar Merkez Ankara projesinde, Hipodromun güneyin de, Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsü’nün kuzeyinde yer alıyor.

Taşınmazın kuzeyinde Hipodrom Caddesi,güneyde Ankara Bulvarı ve Celal Bayar Bulvarı, batısında Mevlana Bulvarı ile çevrili olup doğusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi Merkezi Binası yer alıyor. Taşınmazın çevresinde Anıtkabir, Büyükşehir Belediyesi, Ankara Etiler Orduevi, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ankamall AVM, TCDD Tren Garı ve Ankara Arena Kapalı Spor Salonu gibi belirgin yerler bulunuyor.

Merkez Ankara nın değeri belli oldu!

Bölge Ankara Şehrinin en merkezi bölgelerinden olup birçok kamu kurumu, üniversite ve alışveriş merkezi
yakın konumda yükseliyor. Bölge taşınmazın hemen kuzeyinde yer alan Hipodrom ile biliniyor. Taşınmaz çevresinde ve özellikle parselin üç yönünde kentin önemli ulaşım arterleri, çevresinde ve özellikle parselin üç yönünde kentin önemli ulaşım arterleri yer alıyor. Yine tren garı, metro istasyonu ve bölgede alternatif ulaşım imkanlarını sunuyor.

Projenin maliyet tutarı 7 milyar 862 milyon 673 bin 875 TL olarak belirlendi.

Projenin nihai değerine ilişkin şu bilgiler verildi:

2021-2025 yılları arasında gerçekleşecek satışlardan oluşacak gelirler 4 dönemlik nakit akım tablosu düzenlenerek Arsa Satışı Karşılığı  yüzde 30 Emlak GYO A.ş şirket Payı Gelir oranı ve maliyetler düşüldükten sonra oluşan Tamamlanmış durumda KDV Hariç Toplam Değeri: 2 milyar 643 milyon 942 bin 372 TL.

2021-2025 yılları arasında gerçekleşecek satışlardan oluşacak gelirler 4 dönemlik nakit akım tablosu düzenlenerek Arsa Satışı Karşılığı yüzde 30 Emlak GYO A.Ş şirket Payı Gelir oranı ve maliyetler düĢüldükten sonra Tamamlanmış durumda yüzde 99 Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.ş. Payına Düşen Değeri KDV Hariç Toplam Değeri: 2 milyar 617 milyon 552 bin 448 TL.

Merkez Ankara nın değeri belli oldu!

2021-2025 yılları arasında gerçekleşecek satışlardan oluşacak gelirler 4 dönemlik nakit akım tablosu düzenlenerek Arsa Satışı Karşılığı yüzde 30 Emlak GYO A.ş şirket Payı Gelir oranı ve maliyetler düşüldükten sonra Tamamlanmış durumda yüzde 99 Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Payına Düşen Değeri KDV Dahil Toplam Değeri: 3 milyar 088 milyon 711 bin 889 TL.

2021-2025 yılları arasında gerçekleşecek satışlardan oluşacak gelirler 4 dönemlik nakit akım tablosu düzenlenerek Arsa Satışı Karşılığı yüzde 30 Emlak GYO A.ş şirket Payı Gelir oranı ve maliyetler düşüldükten sonra Mevcut yüzde 47.26 tamamlanma seviyesine göre bugünkü yüzde 99 Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Payına Düşen Değeri KDV Hariç Toplam Değeri: 1 milyar 459 milyon 725 bin 239 TL.

 Merkez Ankara nın değeri belli oldu!

2021-2025 yılları arasında gerçekleşecek satışlardan oluşacak gelirler 4 dönemlik nakit akım tablosu düzenlenerek Arsa Satışı Karşılığı yüzde 30 Emlak GYO A.ş şirket Payı Gelir oranı ve maliyetler düşüldükten sonra Mevcut yüzde 47.26 tamamlanma seviyesine göre bugünkü yüzde 99 Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Payına Düşen Değeri KDV Dahil Toplam Değeri: 1 milyar 722 milyon 475 bin 782 TL.

Pasifik GYO'nun KAP açıklaması:

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: III-48.1 Sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği uyarınca portföyümüzde yer alan "Ankara Yenimahalle İstasyon Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ile ilgili Merkez Ankara Projesi için hazırlanan "Gayrimenkul Değerleme Raporu" ekte yer almaktadır.
Kamuoyunun bilgilerine sunarız
Saygılarımızla,

Dosya için tıklayın

Next Level İstanbul'un değeri belli oldu!

İdealist GYO  İzmir  Aliağa arsasının değeri ne kadar?

Nurgül TUTAR/Emlakkulisi.com


Geri Dön