20 / 04 / 2024

Next Level İstanbul'un değeri belli oldu!

Next Level İstanbul'un değeri belli oldu!

Pasifik GYO, Next Level İstanbul projesine ilişkin 2021 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. Peki Pasifik GYO'nun İstanbul'daki ilk projesi olan Next Level İstanbul'un değeri ne kadar oldu? İşte Next Level İstanbul projesinin değeri ve proje ayrıntıları...



Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Next Level İstanbul projesi 2021 yıl sonu değerleme raporu hakkında açıklama yaptı.

Pasifik GYO, Next Level İstanbul projesini, İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Ortaköy Mahallesi, 1799 ada 1 parselde hayata geçirecek. Toplam 14 bin 445,83 metrekarelik yüzölçümüne sahip parsel, amorf biçiminde ve Barbaros Bulvarı'na cepheli konumda bulunuyor. Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde yer alan 6 adet askeri lojman binasının bulunduğu parsel, önce Jandarma Genel Komutanlığı tarafından protokol ile TOKİ'ye devredildi. Ardından Çevre ve ġehircilik Bakanlığı tarafından 13 Ocak 2021 tarihinde 'Rezerv Yapı Alanı' yani yeni konut alanı ilan edildi. 6 adet lojman binasının yer aldığı arazi için Emlak Konut GYO tarafından hazırlanan yeni imar planı 1 Şubat 2021‟de onaylandı. 

Next Level İstanbul un değeri belli oldu!

Next Level İstanbul projesinin hayata geçirileceği parsellerdeki lojman yapılarının tahliye edilmeleri bekleniyor. Next Level İstanbul, Pasifik – Levent Adi Ortaklığı ile Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. arasında imzalanan arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi sözleşmesi kapsamında inşa edilecek. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) İstanbul Ortaköy arsası için gelir paylaşımı modeliyle geçtiğimiz Mart'ta gerçekleştirdiği ihaleyi  Pasifik İnşaat dev bir teklifle almıştı. Pasifik İnşaat, 2 milyar 650 milyon TL teklif sunmuştu. 

Onaylanmış imar planına göre 1790 Ada 1 parsel üzerine 28 bin 266 metrekarelik emsale esas inşaat alanı, Emsal harici ve zemin kotu altı göz önünde bulundurulduğunda; 68 bin metrekare konut ve 12 bin metrekare ticaret alanı olmak üzere 80 bin metrekarelik inşaat yapılabilir. İnşaat alanı kapsamında, 41 bin 785 metrekare satılabilir konut alanı ve 7 bin 374 metrekare ticaret alanı olmak üzere toplam 49 bin 158 metrekarelik satılabilir alan bulunuyor. 

Next Level İstanbul un değeri belli oldu!

Eski Levent Jandarma Lojmanları arsasında hayata geçirilmesi planlanan Next Level İstanbul projesinin arsa alanı 19 bin 872 metrekare olarak belirlenirken, projede kat yüksekliği de maksimum 15 olarak belirlendi. 

Next Level İstanbul'da ofis ve konut alanları inşa edilecek. Pasifik GYO, bu proje ile İstanbul'daki ilk projesini hayata geçirmiş olacak. Pasifik İnşaat, Next Level Ankara, Next Level Loft Ofis, İzmitkent 2, İzmitkent 3, Next Level Çayyolu, Umutkent projelerini inşa etti. 

Next Level İstanbul un değeri belli oldu!

Pasifik GYO tarafından yayınlanan Next Level İstanbul 2021 yılsonu raporuna göre, farklı değerleme yöntemleriyle ulaşılan değerler şu şekilde oldu: 

Pazar Yaklaşımı Yöntemine göre:

1 adet parselin arsa değeri, 1 milyar 524 milyon 812 bin 150 TL olarak belirlendi. 

Yeniden İnşa Etme Maliyeti Yaklaşımı Yöntemine göre: 

Projenin mevcut durum değeri, 1 1 milyar 524 milyon 812 bin 150 TL olarak belirlenirken; projenin tamamlanması durumunda bugünkü değeri 2 milyar 723 milyon 635 bin TL olarak tespit edildi. 

Gelir İndirgeme Yaklaşımı Yöntemine göre:

Projenin tamamlanması durumundaki maliyetler düşüldükten sonra elde edilecek gelirin net bugünkü değeri 5 milyar 332 milyon 40 bin 599 TL olarak belirlendi. 

Projenin tamamlanması durumunda arsa satışı karşılığı yüzde 45 Emlak Konut GYO A.Ş. şirket payı gelir oranı ve maliyetler düşüldükten sonra elde edilecek gelirin Pasifik GYO A.Ş. payına düşen net bugünkü değeri ise 2 milyar 903 milyon 963 bin 145 TL olarak belirlendi. 

Next Level İstanbul un değeri belli oldu!

Next Level İstanbul'un toplam nihai değeri ne kadar?

Next Level İstanbul projesinin tamamlanması durumunda maliyetler düşüldükten sonra elde edilecek gelirin net bugünkü değeri KDV hariç 5 milyar 332 milyon 40 bin 559 TL olurken, bu değer KDV dahil 6 milyar 291 milyon 807 bin 907 TL olarak belirlendi. 

Projenin tamamlanması durumunda arsa satışı karşılığı yüzde 45 Emlak Konut GYO A.Ş. şirket payı gelir oranı ve maliyetler düşüldükten sonra elde edilecek gelirin Pasifik GYO payına düşen net bugünkü değeri KDV hariç 2 milyar 903 milyon 963 bin 145 TL olarak belirlenirken, KDV dahil 3 milyar 426 milyon 676 bin 511 TL değer takdir edildi. 

Pasifik GYO'nun KAP açıklaması:
Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: III-48.1 Sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği uyarınca "İstanbul Beşiktaş Ortaköy Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ile ilgili Next Level İstanbul Projesi için hazırlanan "Gayrimenkul Değerleme Raporu" ekte yer almaktadır.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız
Saygılarımızla,

Değerleme raporu için tıklayın

Pasifik İnşaat İstanbul Ortaköy'de büyük operasyona hazırlanıyor!

Next Level İstanbul geliyor! Yeni proje!

Next Level Göktürk ve Next Level Country geliyor! Yeni proje!

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com 


Geri Dön