24 / 04 / 2024

Merkez Bankası açıkladı... Kredilerle ilgili çok önemli karar!

Merkez Bankası açıkladı... Kredilerle ilgili çok önemli karar!

Kredilerle ilgili kritik bir karara imza atan Merkez Bankası, bankaların tüketiciden krediler için istediği zorunlu sigorta uygulamasına son verildiğini duyurdu.



Merkez Bankası, kredilerle ilgili tarihi bir karara imza atıldığını açıkladı.

Krediler için yeni bir düzenlemeye gidildiğini duyuran Merkez Bankası, zorunlu sigortalarla ilgili yeni bir dönem başladığı ifade etti. 

Tüketici kredisi sözleşmeleri ve konut finansmanı sözleşmelerinin hükümlerine "yan finansal ürün" başlığı altında tüketicilere sunulan ürün veya hizmetleri içermeyen sigorta ve kredi sigortasını açıklayan maddelere yer verildi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Her iki yönetmelikte de ilgili hükümlerin yer aldığı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre kredi verenler; Tüketicinin istediği kredi tutarı ve vadesi ile sigortalı ve sigortasız kredi tekliflerine göre hazırlanmış örnek bir ödeme planı sunulursa, kredi ödemeleri eşitse her iki teklifin örnek ödeme planları karşılaştırılır. Örnek ödeme planı yerine, geri ödeme tutarı ve toplam geri ödeme tutarı hakkında bilgi sunmak zorundalar.

Merkez Bankası açıkladı... Kredilerle ilgili çok önemli karar!

Tüketicinin yazılı veya kalıcı veri saklayıcısı ile açık talebi olmadan kredi bağlantılı sigorta yapılamaz. Tüketici, kredi sigortası içermeyen bir sözleşme de teklif ederse, kredi veren tüketiciye kredi sigortası içeren bir kredi sözleşmesi sunabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön