26 / 04 / 2024

Merkez Bankası açıkladı... Kredilerle ilgili çok önemli karar!

Merkez Bankası açıkladı... Kredilerle ilgili çok önemli karar!

Kredilerle ilgili kritik bir karara imza atan Merkez Bankası, bankaların tüketiciden krediler için istediği zorunlu sigorta uygulamasına son verildiğini duyurdu.



Tüketicinin seçtiği sigorta şirketinin aldığı kredi tutarı ve süresi ile uyumlu olan kredi veren sigortasının, kredi koşullarında herhangi bir değişikliğe neden olmaksızın kredi veren tarafından kabul edilmesi gerekir. Krediye ilişkin olanlar hariç, finans sektörünün yardımcı ürün ve hizmetlerinin satın alınması tüketici kredisi sözleşmesine bağlanamaz.

Tüketici kredisi sözleşmelerinin düzenlenmesi; Tüketici kredisi sözleşmesini sebep göstermeksizin ve para cezası ödemeden 14 gün içinde iptal etme hakkına ilişkin bölümde yapılan değişiklik hükümleri, kredi borcunun tamamının peşin ödenmesi halinde ayrıca ihbarsız olarak uygulanır. İptal hakkı kapsamındadır.

Merkez Bankası açıkladı... Kredilerle ilgili çok önemli karar!

EDİTÖR NOTU: Bu haber 24 Eylül 2022 tarihinde saat 23.50'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.41 Türk Lirası, euro 17,84 Türk Lirası, altının gramı ise 973 Türk Lirası değerinde.

Herkes bunu bekliyordu! İşte Selçuk Geçer'e göre doların yükseleceği tarih!

'Çok pişman olursunuz' diyen İslam Memiş'ten TOKİ uyarısı!

Enerji krizi en çok onlara yaradı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön