19 / 04 / 2024

Merkez Bankası Başkanı canlı yayında tek tek açıkladı! Enflasyon ve gıda fiyatları bu aydan itibaren....

Merkez Bankası Başkanı canlı yayında tek tek açıkladı! Enflasyon ve gıda fiyatları bu aydan itibaren....

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, katıldığı bir televizyon programında ekonomi ile ilgili oldukça dikkat çeken açıklamalar yaptı.



"ARTIK KURALLARI BİZ KOYUYORUZ"

Faiz indirme politikamızı eleştiriyorlar oysa ne kadar haklı bir noktaya geldiğimiz görülüyor. Geçmiş dönemlere baktığımızda, müthiş bir cari açık verdiğimiz dönemlere baktığımızda. Faizi yüksek tutup enflasyonu düşürdüğümüz dönemler. Türkiye'nin pandemi sonrası üretim potansiyelini devam ettirmesi için finansman maliyetlerini düşürmesi gerekiyor. Bizim ayrıştığımız nokta Türkiye ekonomi modeli. Biz aynı sarmala girmek istemiyoruz. Kendi tedbirlerimizi aldık. Türkiye çok önemli yapısal değişimler gerçekleştirdi. Sıcak paranın geliş şeklini siz belirleyecek güçteyseniz bu değerlidir. Artık kuralları biz koyuyoruz, eskiden farklı olan bu.

Konut kredisi tarafında gelişmelere göre, şu an büyük bir kampanya oldu. O gelişmeler ışığında enflasyonu da bozmayacak, aşırı bir talep oluşturmayaca düzenlemeleri çalışıyoruz.

DOLAR SATIŞI İDDİASI

Son dönemde sayın Kılıçdaroğlu'na bu bilgileri kim veriyorsa danışmanlarını doğru seçmesi gerekli. Sonuçta ülkeyi konuşuyoruz. Bunlar ülkeyi yönetmeye talip olan insanların söyleyeceği sözler değil. Dünyadaki gelişmeleri danışmanlarınız izlesin size aktarsın. Detayları istiyorlarsa anlatırız. Dünyada 2022 yılının başından bu zamana kadar rezervi artan tek merkez bankası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası. Yasa dışı işlemden kastı nedir bilmiyoruz. Bunlar kulağa hoş gelen şeyler değil.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön