23 / 04 / 2024

Merkez Bankası dolar kurunu nasıl tutuyor?

Merkez Bankası dolar kurunu nasıl tutuyor?

Enflasyondaki yükselişe ve faiz indirimine karşın döviz kurunun neredeyse sabit tutulmasının nasıl başarıldığına dair tartışmalar sürüyor. Merkez Bankası'nın döviz rezervlerinin artışının doların tutulmasıyla bir ilgisi var mı? İşte çok merak edilen sorunun yanıtı...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MB'nın rezervlerin yükseldiğine yönelik açıklamasından önce Türkiye'nin dostlarının Merkez Bankası'nı desteklediğini kaydetmişti.  Bunun üzerine Suudi Arabistan'dan gelen Merkez Bankası'na 5 milyar dolar yatırmakla ilgili açıklaması MB'nın dolar kurunu nasıl baskı altında tuttuğu konusunu bir kez daha gündeme getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön