05 / 05 / 2024

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası toplantısı ne zaman?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası toplantısı ne zaman?

Merkez Bankası toplantısının ne zaman olacağı vatandaşların gündeminde yer alıyor. Peki Merkez Bankası toplantısı ne zaman olacak? İşte detaylar!



MERKEZ BANKASI HAZİRAN AYI FAİZ KARARI NE OLUR?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) haziran ayı toplantısı heyecanla bekleniyor. Yatırımcı, PPK çıkacak kararın ne olacağını araştırırken, faizin artıp artmayacağı da merak edilen konuların başında geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Kabine Toplantısı sonrası dikkat çeken önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sorunun bir tarafında vatandaşlarımızın bir kısmının tasarruflarını hala döviz cinsinden yapmaktaki ısrarı yer alırken, diğer tarafta büyüyen ekonomimizin gerektirdiği ithal ve küresel ağların ortaya çıkardığı döviz talebi yer almaktadır.  Bunun için vatandaşlarımıza kur korumalı mevduat gibi, konut kredisi gibi, tasarruflarını kendi paramıza taşıyacak alternatifler sunuyoruz. Vatandaşlarımızın bir kısmı hala yatırımlarını döviz cinsinden yapmakta ısrar ediyor. Ülkemize döviz gerişini hızlandıracak yeni adımlar tasarlıyoruz” ifadelerini kullandı. Faiz artışı yapılmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse bizden şunu beklemesin. Bu iktidar faizi artırmayacak, faizi düşürmeye devam edecek" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön