25 / 04 / 2024

Merkez Bankası faizi tek haneye indirdikten sonra ne yapacak? İşte uzmanların yorumları

Merkez Bankası faizi tek haneye indirdikten sonra ne yapacak? İşte uzmanların yorumları

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 12’den yüzde 10,5’e düşürüldüğü bu toplantıdan sonraki ilk toplantı bugün 24 Kasım 2022 saat 14:00'de yapılacak. Merkez Bankası'nın bugünkü toplantıda faizi yüzde 9'a indireceği ve daha sonra faiz indirimlerine bir süre ara vereceği beklentisi hakim olmuştu.



Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 12’den yüzde 10,5’e düşürüldüğü bu toplantıdan sonraki ilk toplantı bugün 24 Kasım 2022 saat 14:00'de yapılacak. Toplantıdan haftalar önce Merkez Bankası'nın bugünkü toplantıda faizi bir kez daha 150 baz puan düşürerek yüzde 9'a indireceği ve daha sonra faiz indirimlerine bir süre ara vereceği beklentisi piyasalara hakim oldu. Peki faiz tek haneli rakama indikten sonra Merkez Bankası nasıl bir yol izleyecek? İşte Independent Türkçe'nin haberinde yer alan ekonomistlerin konuyla ilgili görüşleri:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön