26 / 04 / 2024

Merkez Bankası faizi tek haneye indirdikten sonra ne yapacak? İşte uzmanların yorumları

Merkez Bankası faizi tek haneye indirdikten sonra ne yapacak? İşte uzmanların yorumları

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 12’den yüzde 10,5’e düşürüldüğü bu toplantıdan sonraki ilk toplantı bugün 24 Kasım 2022 saat 14:00'de yapılacak. Merkez Bankası'nın bugünkü toplantıda faizi yüzde 9'a indireceği ve daha sonra faiz indirimlerine bir süre ara vereceği beklentisi hakim olmuştu.



Baştürk Finansal Danışmanlık Kurucusu Rıdvan Baştürk:  Aralıkta faiz indiriminin olmayabilir. Gelecek sene faizin yüzde 7’lere hatta 5’lere kadar inebilir. Dolar/TL'de uzun süredir serbest piyasa yok. MB kararlarının 5-6 aydır dolar / TL üzerinde bir etkisi bulunmuyor. Uzun vadede ise hem yüksek enflasyon, hem düşük faiz nedeniyle TL’deki kırılgan yapı devam edecek.

Gedik Yatırım Baş Ekonomisti Serkan Gönençler: Merkez Bankası faizi tek haneye indirip, seçime kadar bu seviyede tutma eğiliminde olacak.Faiz indirimlerine rağmen kredilerde genişleme söz konusu değil. Kredi genişlemesine gidilmesi istenecek. Kur bir şekilde tutuluyor ancak parasal ve mali genişlemeyle birlikte kura yansımalarını ilerleyen aylarda görmemiz kaçınılmaz.

Merkez Bankası bankalara savaş mı ilan etti? Bankacılıkta kriz riski var mı?

Merkez  Bankası'ndan bankalara döviz saati uyarısı

Merkez Bankası'nın kararına ekonomistler ne dedi? İndirim furyası ne zaman bitecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön