20 / 04 / 2024

Merkez Bankası'nda soğuk duş! Dolarlar bir anda buhar oldu

Merkez Bankası'nda soğuk duş! Dolarlar bir anda buhar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) net rezervlerinin 10 milyar doların altına gerilemesi şok etkisi yarattı. Dolarların bu kadar hızlı düşmesi, piyasaları da ürküttü.



Merkez Bankası bir yandan doları düşürmek için mücadelesine devam ederken, diğer yandan da rezervlerini sabit tutmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Ancak son dönemde rezervler konusunda yeteri kadar başarı sağlanamadı.

103.3 MİLYAR DOLAR GERİLEDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre geçen hafta brüt rezerv 100,3 milyar dolara geriledi. Bir önceki hafta brüt rezervler 101,9 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Net rezervler ise 9,6 milyar dolarla Ocak ayının sonundan bu yana en düşük seviyeye geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön