26 / 04 / 2024

Merkez Bankası'nda soğuk duş! Dolarlar bir anda buhar oldu

Merkez Bankası'nda soğuk duş! Dolarlar bir anda buhar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) net rezervlerinin 10 milyar doların altına gerilemesi şok etkisi yarattı. Dolarların bu kadar hızlı düşmesi, piyasaları da ürküttü.



Rezervler açısından da takip edilen kur korumalı mevduatlarda toplam büyüklük 874,8 milyar TL oldu. Önceki hafta bu hesaplarda 848,9 milyar TL birikmişti.

Yabancıların menkul kıymetlerden çıkış ivmesi de devam etti. 20 Mayıs haftasında yabancılar nette 603 milyon dolarlık hisse satarken, 67 milyon dolarlık da tahvil sattı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön