25 / 04 / 2024

Merkez Bankası'ndan dolar talimatı! Piyasalar şaşkına döndü

Merkez Bankası'ndan dolar talimatı! Piyasalar şaşkına döndü

Merkez Bankası, doların yükselmesinin ardından yeni bir adım attı. Merkez Bankası, bankalara yüzde 45 oranında Devlet iç borçlanma senedi tutma zorunluluğu getirdi.



Dolar ve euroda bugün yine tarihi bir rekor geldi. Dolar, ilk kez 16.58 seviyelerine çıktı. Hal böyle olunca Merkez Bankası da kolları sıvadı. 

"YÜZDE 45 DİBS ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ"

Ekonomist Tuna Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ” Dolar/ TL’ye yeni tampon..TCMB Para Piyasaları uygulama talimatı değişti. Bankalar artık %45 DİBS tutmak zorunda. Ayrıca TÜFE kağıtlarının ıskontosu %15'ten %30'a çıkarılmış. Bu tip davranışlar işin çok kötüye gittiğini gösteriyor..” diye yazdı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön