27 / 04 / 2024

Merkez Bankası'ndan doların yönünü belirleyecek yeni adım açıklaması! Sinyali verdi

Merkez Bankası'ndan doların yönünü belirleyecek yeni adım açıklaması! Sinyali verdi

Merkez Bankası'nın haziran ayı PPK toplantısının özeti, 25 madde halinde yayınladı. PPK toplantı özetinin ilk 7 maddesinde enflasyon gelişmeleri şöyle aktarıldı yeni önlemlerin gelebileceğine yönelik sinyalleri verdi. İşte detaylar...



GIDA ENFLASYONU YÜZDE 90,69 OLDU

Taze meyve ve sebze dışında kırmızı et, beyaz et, süt, pirinç ve kuruyemiş kalemlerinde fiyat artışları görüldü. Yumurta fiyatları ise düştü. İşlenmemiş gıda enflasyonundaki düşüşe karşın işlenmiş gıda enflasyonu yükselmeye devam etti. Tahıl fiyat gelişmelerinin yansımalarının görüldüğü ekmek ve tahıllar kaleminde fiyatların yüzde 3,65 oranında artmasıyla yıllık enflasyon yüzde 90,69 oldu.

 Enerji fiyatları mayıs ayında yüzde 2,90 oranında yükseldi. Grup yıllık enflasyonu 3,01 puanlık artışla yüzde 121,21’e ulaştı. Yönetilen ve yönlendirilen kalemlerden şebeke suyunun yanı sıra Türk lirası cinsi petrol fiyatlarına bağlı olarak akaryakıt fiyatları bu gelişmede temel belirleyiciler oldu. Bu dönemde başta kömür olmak üzere katı yakıt fiyatlarındaki yükselişler sürerken uluslararası bütan ve propan fiyatlarına istinaden tüp gaz fiyatlarında bir miktar azalış görüldü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön