24 / 04 / 2024

Merkez Bankası’ndan faiz indirimi bekleniyor! 22 Eylül’de açıklanacak

Merkez Bankası’ndan faiz indirimi bekleniyor! 22 Eylül’de açıklanacak

Bloomberg HT’nin yapmış olduğu ankette Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın 22 Eylül 2022’de yapacağı toplantıdan 50 baz faiz indirimi sonucu çıktı. İşte detaylar…



Bloomberg HT Araştırma Birimi tarafından gerçekleştirilmiş olan ankete göre piyasa katılımcıları, büyük bir merak ile beklenen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 22 Eylül 2022 toplantısında politika faizini 50 baz puan indirim ile % 12, 50 seviyesine indirmesini beklenmekte.

Bu hafta toplantıyı gerçekleştirecek küresel merkez bankalarından toplam olarak 500 baz puan faiz artışı öngörülürken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) yine faiz indirimi kararı düşünülüyor.

Bloomberg HT Araştırma Birimi tarafından gerçekleştirilmiş olan ve 17 kurumun katılmış olduğu ankette medyan beklenti politika faizinin 50 baz puan indirimle % 12, 50 seviyesine indirilmesi yönünde oluştu.

Dokuz kurum faizlerde indirime gidilmesini düşünürken,  bunların sekizi 100 baz, biri ise 50 baz puanlık faiz indirimi beklentisi dile getirdi.

Merkez Bankası’ndan faiz indirimi bekleniyor! 22 Eylül’de açıklanacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön