25 / 04 / 2024

Merkez Bankası'ndan flaş hamle! Dolar alacaklar dikkat

Merkez Bankası'ndan flaş hamle! Dolar alacaklar dikkat

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmininin doların yükselmesi üzerinde önemli bir etki yaratması bekleniyordu. Ancak Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon beklentisinin piyasaların düşündüğü yüzde 60 seviyelerinde gerçekleştirdi.



Amerikan Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından Türkiye'de de dolarda ciddi bir yükselme meydana geldi. Dolar kuru bu sabah saatleri itibariyle 17.92 TL'ye kadar yükseldi. Durum böyle olunca herkese doların bundan sonraki durağını merak etmeye başladı. 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisini piyasa beklentisinin altında tutması durumunda dolarda yeniden bir hareketlenme olacağı düşünülüyordu ancak durum böyle gelişmedi ve Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 60 sevilerinde gerçekleştirdi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön