25 / 04 / 2024

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra dolar rezervinde dikkat çeken düşüş! Erimenin önüne geçilemiyor

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra dolar rezervinde dikkat çeken düşüş! Erimenin önüne geçilemiyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini tahminler doğrultusunda yüzde 14’te sabit tuttu. Piyasada beklenti faizin sabiti tutulacağı yönündeydi. Karar açıklandıktan sonra gözler dolara çevrildi. İşte ayrıntılar...



Merkez Bankası'nın bu tutumu piyasaları etkilerken enflasyonda da ciddi artışlar yaşanmıştı.

1 Ocak 2021’de 7.43 olan dolar, Merkez Bankası’nın aralık ayı toplantısında aldığı bir puanlık faiz indirimi ile 15.52’ye kadar çıkmış aynı zamanda Euro da 17.60 seviyesine ulaşmıştı.

20 Aralık'a kadar kısa süre içerisinde 18 lirayı gören dolar müdahalelerle 12 liraya kadar gerilemişti. Fakat Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, önce tNTV televizyonunda yaptığı açıklamada "Türkiye elindeki enstrümanları gerekirse kullanır" derken daha sonra yaptığı açıklamada 20 Aralık gecesi dolara müdahale olmadığını ifade etmişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, toplam rezervler, 1 milyar 680 milyon dolar azalarak 100 milyar 261 milyon dolara geriledi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön