27 / 04 / 2024

Merlin İstanbul Eye açacak!

Merlin İstanbul Eye açacak!

Turkuazoo akvaryumunu alıp Sea Life yapan Merlin, Legoland de açacak. London Eye’ın sahibi şirketin Avrupa Bölüm Direktörü, “Türkiye’ye yatırım sürecek. İstanbul Eye neden olmasın” dedi



London Eye, Madame Tussauds, Legoland ve dünyanın en büyük akvaryum markası Sea Life’ı işleten Merlin, geçen yıl Forum İstanbul’daki akvaryum Turkuazoo’yu aldı. Akvaryuma 30 milyon TL yatırım yapan Merlin, 7 Ocak’ta burayı Sea Life adıyla ziyarete açacak. Merlin Entertainment Group Avrupa Pazarlama Direktörü Andrea Dearden ve İstanbul Sea Life Akvaryum Genel Müdürü Gülnur İnkaya ile ileriye dönük planlarını anlatan Merlin Entertainment Group Avrupa Bölüm Direktörü Russel Barnes, İstanbul’da da London Eye gibi bir yatırıma imza atabileceklerinin sinyalini verdi.


İstanbul dinamik ve etkileyici


İstanbul’un dünyadaki en etkileyici şehirlerden biri olduğunu ve buraya diğer markalarını getirmeyi de planladıklarını anlatan Barnes, “Türkiye uzun zamandır gözümüzü çevirdiğimiz pazarlardandı. İstanbul dinamik ve büyüyen bir şehir... Orta sınıf büyüyor ve buradan başka pazarlardan müşterilere de ulaşma fırsatımız var. Dolayısıyla İstanbul’da hedeflerimiz Sea Life ile sınırlı değil. Zaten biz Londra, Berlin, İstanbul gibi şehirlere gittiğimizde bütün markalarımızla gitmek istiyoruz. Kimbilir London Eye’ı da İstanbul’a getirebiliriz” diye konuştu.


Legoland önümüzdeki yaz açılıyor


Legoland’in keşif merkezini önümüzdeki yaz Sea Life’ın üstünde 10 milyon dolarlık yatırımla açacaklarını kaydeden Barnes, şöyle devam etti: “İstanbul’u seviyoruz ve İstanbul’daki  fırsatları değerlendirmek için son derece istekliyiz. İstanbul’un bizim için çok fırsatlar barındırdığını görüyoruz ancak artık İstanbul’da satın alma veya ortaklıkla değil kendimiz yatırım yapacağız. Hali hazırda araştırmalarımız devam ediyor. Türkiye’de şu an için İstanbul’a odaklandık ama gelecekte başka şehirler olabilir.”


Vatan


Geri Dön