20 / 04 / 2024

Mermerler Plaza'da metrekare satış fiyatları 6 bin 500 dolardan başlıyor!

Mermerler Plaza'da metrekare satış fiyatları 6 bin 500 dolardan başlıyor!

Mermerler Plaza'yı satış ve kiralamalara açacak Ofis pazarına 2009 yılında Hukukçular Towers ile hızlı giren Kılıçoğlu Group & Senatör Gayrimenkul'ün, inşaatına başladıkları 3 ofis projesinin satış ve kiralamalarına kasım ayında başlayacak.



Kılıçoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Talat Kılıç, Kartal'daki büyük adalet sarayının yanında İstanbul'daki ilk mesleğe özel projeleri olan Hukukçular Towers projelerini hayata geçirdiklerini belirterek, yine aynı bölgede Kartal Adalet Sarayı ve Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin önünde, yer alan Kuriş Kule projelerinin ise yüzde 85'ini sattıklarını söyledi. Projede kiralamaların da hızla devam ettiğini anlatan Kılıç, "Yine Kıde altındaki dükkan ve mağazaların, banka ve kurumsal gıda firmalarına kiralamalarını da sürdürüyoruz. Projemizde 2015 yılı Mayıs- Haziran aylarında yaşamın başlamasını hedefliyoruz" dedi. Kuriş Kule'de metrekare satış rakamlarının 8 bin TL ile 9 bin TL arasında değişirken, kiralama rakamları ise metrekare başına 17-18 dolar bandında. 


Genel müdürlük binası olarak kullanmak istiyorlar Kozyatağı E-5 üzerinde inşaatı devam eden Mermerler Plaza projesinde ise, kiralamalar ve satışların kasım ayı içinde başlayacağını açıklayan Kılıç, "Projede metrekare satış rakamlarını 6 bin 500 dolar Ue 7 bin 500 dolar skalasında, kiralamalarda ise metrekare başına 35 dolar olarak belirledik" dedi. Küıç, projeye ilişkin 3 kurumsal firma ile genel müdürlük binası olarak kiralama amaçlı görüşmelerinin devam ettiğini kaydetti. 

Yabancılar A plus yeşil proje istiyor Ofis projelerine son zamanlarda özellikle A plus ofis segmentinde yabancı ilgisinin hızla artış gösterdiğini ifade eden Talat Kılıç, "Yabancı şirketler, ağırlıklı olarak yeşil, çevreci ve enerji verimliliği yüksek olan, dolayısıyla Leed sertifikası bulunan ofis ve plazalarla ilgileniyor. Bu ayırıcı özellik, son dönemlerde yerli firmalarımız tarafından da talep almaya başladı" diye konuştu. 


Dünya


Geri Dön