19 / 04 / 2024

Mersin Akdeniz'de ilk temel atma 2022'de!

Mersin Akdeniz'de ilk temel atma 2022'de!

Mersin Akdeniz Belediye Meclisi Ekim ayı ilk toplantısında ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ele alındı.



Akdeniz Belediye Meclisi Ekim ayı ilk toplantısını; Mustafa Gültak Başkanlığı’nda, konferans salonunda yapıldı. Akdeniz Belediyesi'nde yer alan habere göre; toplantıda ilçede yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları ele alındı. Mecliste üyelere, Barış Mahallesi’nde başlayan yerinde kentsel dönüşüm projesi ile ilgili çalışmaları anlatan bir film izletildi.

 

“Kent merkezinde yepyeni bir mahalle yükselecek”

Barış Mahallesi’nde başlayan dönüşüm ve mahalle sakinlerinin mutluluğunu yansıtan film sonrasında Meclis üyelerine hitap eden Başkan Gültak, arsa bazlı olarak hak sahipleri ile yüzde 87’yi aşan anlaşma sağlandığını, tapu devirlerinde de 1 ay içinde yüzde 75’i bulacaklarını söyledi. Başkan Gültak; her yönüyle modern bir mahallenin inşa edileceği Barış’ta, yılbaşının ardından temel atma işinin başlayacağını belirterek; “Projede 415 konut, 45 işyeri, bir cami, bir kreş bir de kültür evimiz var. Otoparkları, peyzaj alanları, spor alanları ile kent merkezinde yepyeni bir mahalle yükselecek” dedi. Başkan Gültak; Turgut Reis Mahallesi’ni kapsayan kentsel dönüşüm projesinin de sürdüğünü kaydederek, 2022 yılı içinde sürecin kesinlik kazanacağını dile getirdi.

Mersin Akdeniz de ilk temel atma 2022 de!

“Akdeniz artık değişmeye başladı”

Gültak sözlerine Akdeniz Mersin’in kalbi diyoruz ama şehrimiz yıllardır değişmemişti, Fakat artık değişmeye başladı” diyerek sürdüren Başkan Gültak; “Bu konuda desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanlarımız Sayın Lütfi Elvan ve Murat Kurum ile  TOKİ  yetkililerine, ayrıca Meclis üyelerimize ve bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Uzun uğraşlarla 1 yılda bu noktaya geldik. Tabi kolay değil, bu işleri yapabilmek. Barış Mahallesi’ni birkaç kez ziyaret ettim, vatandaşların memnuniyeti çok. Bu da bizleri sevindiriyor. Akdeniz’e hayırlı uğurlu olsun” diyerek devam etti.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm sevinci!


 


Geri Dön