16 / 04 / 2024

Mersin Akdeniz’in imar sıkıntıları çözülecek!

Mersin Akdeniz’in imar sıkıntıları çözülecek!

Mersin Akdeniz'de sanayi tesisleri arasında kalan imar sıkıntısı yaşanan yerler için binlik planlar hazırlandı.



Mersin'de Akdeniz ilçesi Yeşilçimen Mahallesi'nin sanayi tesisleri arasında kalmış, geçmişte imar sıkıntısı yaşayan bir bölge olduğundan bahseden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, şu şekilde konuştu: "Şu anda Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nın (GMK) altı ile ilgili 1/5000'lik planı büyük ihtimalle Mart ayı içerisinde Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelecek. Bu planın Meclis'ten onaylanıp geçeceğini düşünüyorum. Tabi biz de binlik planımızı hazırladık." 

Sabah'tan Bekir Coşkun'un haberine göre; Gültak, "Büyükşehir Meclisi'nden geçecek olan 5000'lik plan ile birlikte biz de 1000'lik planımızı yapacağız. Hemen sonrasında da GMK'nın üstü için süreç başlayacak" ifadelerini kullandı.

Mersin Akdeniz’in imar sıkıntıları çözülecek!

"MERSİN'İN İKİNCİ ETAP İMAR PLANI ONAYLANDI"

Mersin'in, ikinci etap imar planlarının, tarım görüşleri çıkmadığı için 15 yıl boyunca beklediğinden bahseden Başkan Gültak, "Sayın Lütfi Elvan Bakanımızın yoğun ilgisi sonucu 2 bin hektarın üzerinde tarımsal üretimden çıkmış araziye, Tarım Bakanlığımız tarafından onay verildi. Şu anda Büyükşehir Belediyesi de bu alanın 5 binlik planını hazırlıyor. Bu plan, Yenişehir, Toroslar ama en çok da Akdeniz'i ilgilendiriyor. İşte bu ikinci etap ile GMK üstü imar çalışmalarının bitmesiyle birlikte mahallelerimizin tapu sıkıntılarını da çok büyük oranda çözmüş olacağız" diye konuştu.

Mersin Akdeniz’in imar sıkıntıları çözülecek!

Mersin ve Akdeniz'de artık barışın, huzur ve kardeşliğin hâkim olduğunu belirten Başkan Gültak, belediyenin bütçe ve kaynaklarını hiçbir ayırım yapmadan tüm mahallelere eşit hizmet için kullandıklarını söyledi.

 Mersin Akdeniz için kentsel dönüşüm çağrısı! 


Geri Dön