27 / 04 / 2024

Mersin AMATEM hizmete açıldı!

Mersin AMATEM hizmete açıldı!

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin yoğun çalışmaları sonucunda tamamlanan 5 yıldızlı otel konforundaki AMATEM, hizmet vermeye başladı.



Mersin'de yaklaşık 6 milyon TL'ye mal olan Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği'ne bağlı Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) hasta kabulüne başladı. 42 adet tek kişilik, 1 adet iki kişilik oda, 7 adet yoğun bakım özellikli detoksifikasyon odası, acil müdahale odaları, iş uğraş atölyeleri ve 30'ar kişilik konferans salonlarının yer aldığı merkez, tedavi olmak isteyen bağımlılara 5 yıldızlı otel konforu sunuyor.


9 YATAKLI SERVİSTİ

KHB Genel Sekreteri Dr. Memnune Çamsarı, AMATEM'in daha önce Mersin Devlet Hastanesi'nde 9 yataklı bir servis olarak hizmet verdiğini belirterek, "Mevcut servisin yeterli olmaması üzerine, Mersin'e yeni bir merkez kazandırmak için çalışmalarımızı başlattık. 11 Ocak 2015'te 4 bin 800'ü kapalı, toplam 6 bin 800 metrekare alan üzerine kurulu AMATEM, kurumumuza devredildi" dedi. AMATEM'in tedavi olmak isteyen bağımlılara otel konforu sunduğunu kaydeden Çamsarı, "Yaklaşık 6 milyon TL'ye mal olan modern merkezimizde 42'si tek kişilik, 1'i iki kişilik, 7'si de yoğun bakım özellikli detoksifikasyon odası olmak üzere toplam 50 yatak bulunuyor. Bunun yanında merkezimiz acil müdahale odaları, iş uğraş atölyeleri ve 30'ar kişilik konferans salonlarımızla hizmet veriyor" diye konuştu.


2 AŞAMALI TEDAVİ

Merkezde verilen hizmetlerin iki başlık altında özetlenebileceğini anlatan Çamsarı, şöyle devam etti: İlk aşama madde yoksunluğundan ya da etkisinden arındırma anlamına gelen detoksifikasyon, ikinci aşama ise özellikle psikolojik eğitimlerin yapıldığı rehabilitasyon hizmetleridir. Kısa dönemde arındırma tedavisi ile bilişsel ve fiziksel olarak stabil hale gelen hasta rehabilitasyona tabi olmaktadır. Psikologlar, psiko-eğitim verip, hastalar ve aileleri bağımlılık konusunda bilinçlendiriliyor."



Sabah


Geri Dön