20 / 04 / 2024

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Yenice’deki arazinin statüsünü değiştirdi!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Yenice’deki arazinin statüsünü değiştirdi!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Yenice Cemevi’nin olduğu arazinin imar planlarına ibadethane olarak işaretlenmesini oy çokluğuyla onayladı.



Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Yenice Cemevi’nin olduğu arazinin imar planlarına ibadethane olarak işaretlenmesini oy çokluğuyla onayladı. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi böylece, cemevlerinin arazilerini imar planına ibadethane olarak işaretleyen ikinci belediye meclisi oldu. Cumhuriyet'ten Abidin Yağmur'un haberine göre;  İzmir  Büyükşehir Belediye Meclisi de benzer bir karar vermişti.

Yenice Mahallesi’ndeki cemevinin yönetimi, cemevi arazisinin imar planlarına eğitim ve kültür alanı olarak değil, ibadethane olarak işaretlenmesine ilişkin İmar Komisyonu’na itirazda bulunmuştu. İmar Komisyonu bu konudaki kararı belediye meclisine bıraktı. Belediye meclisi ocak ayı oturumunda HDP’li meclis üyesi Ali Tanrıverdi, cemevlerinin Alevilerin ibadethanesi olarak kabul edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Yenice’deki arazinin statüsünü değiştirdi!

CHP’li Özgür Emire de “Bizlere sizin yaptığınız ibadet değil denilemez” dedi. MHP ve AKP grupları adına söz alan Mahmut Tat ise cemevlerinin kültür ve sanat merkezi olduğunu ileri sürdü. Tat, cemevleriyle ilgili Ankara’nın karar alması gerektiğini, belediye meclisinin böyle bir karar alamayacağını söyledi. Bunun üzerine CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdulllah Özyiğit, “Kimse kimsenin ibadetini nerede yapacağına karar veremez” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de meclisin sadece imar planıyla ilgili karar alacağına dikkat çekti ve kendi görüşünün de cemevlerinin imar planlarına ibadethane olarak işlenmesi yönünde olduğunu ifade etti.

Emirgan Korusu ve Abbasağa Parkı’nın koruma statüsü değişti!

Geri Dön