19 / 04 / 2024

Mersin ticaret merkezi kısa bir sürede hizmete girecek!

 Mersin ticaret merkezi kısa bir sürede hizmete girecek!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımında son aşamaya gelinen canlı hayvan ticaret merkezinin kısa bir süre içinde hizmete gireceğini belirtti



Canlı hayvan ticaret merkezi inşaatını yerinde gezen ve incelemelerde bulunan Başkan Macit Özcan, “Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen canlı hayvan ticaret merkezi, yaz mevsimine girmeden hizmete girecek ve bazı ilgili birimler buraya taşınmak için hazırlıklarını yapmaktadır.” dedi.

Toplam 100 dönüm arazi üzerine inşa edilen tesiste irili ufaklı 26 adet bina, 12 dönümü kapalı olmak üzere 24 dönümlük canlı hayvan padokları ve mezbahanenin yer alacağını ifade eden Başkan Macit Özcan, “Tesis bünyesinde 1 adet müşteri hizmetleri binası, 1 adet veterinerlik hizmetleri binası, 1 adet hayvan borsası binası, 1 adet kafeterya, 1 adet celep lokali, 5 adet kahya evi, 13 adet çoban evi ve 3 adet yem deposu inşa edilecektir.” dedi.


Hayvanların barındırılacağı padokların zemininin tamamen betonarme olduğunu ve demir korkuluklarla bölünmüş 12 dönümü çelik konstrüksiyon çatı ile kapatıldığını kaydeden Başkan Macit Özcan, “Hayvanların tamamen sıhhi bir ortamda barınmaları planlanmıştır. Kanalizasyon, yağmur suyu, yol ve asfalt çalışmaları bitirildikten sonra canlı hayvan ticaret merkezi hizmete hazır hale gelecektir.” dedi. 


Yapımı 2 senedir devam eden canlı hayvan ticaret merkezinin içinde, Mersin’in en önemli eksikliklerinden birisi olan mezbahane inşaatının yapılması için gerekli proje çalışmalarının bitirilmek üzere olduğunu kaydeden Başkan Macit Özcan, “Söz konusu tesisin hayata geçmesiyle birlikte kentin girişinde yaşanan görüntü kirliliği de ortadan kalkacak. Tesise canlı hayvan getiren kamyonların rahatça hareket edebilecekleri yollar, park yerleri ve yüklerini kolayca boşaltabilecekleri platformlar ile dinlenecekleri güvenli sosyal alanlar, hayvan alıcıları ile satıcılarının sağlıklı bir ticaret yapabilmesi için her türlü kolaylık düşünüldü.” dedi. 


Geri Dön