27 / 04 / 2024

Mersin turizm tesisi yatırımı bekliyor!

Mersin turizm tesisi yatırımı bekliyor!

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, turizm yatırımcılarına kente yatırım yapmaları çağrısında bulundu



Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, kentin turizmde yıldızının parlayacağına inandıklarını belirterek, "Öncelikli olarak turizm de yatak sayımızı arttırmamız gerekiyor. Yaklaşık 7 bin yatak kapasiteli ilimizde, en az 20 bin kapasitesine ulaşmak için acilen yatırımcı bekleniliyor" dedi.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm açısından önemli potansiyele sahip kentte, yeteri kadar turist ağırlayacak kapasiteye sahip olunmadığını ve bu sıkıntının giderilmesi gerektiğini söyledi.

Turizmin ekonomik kalkınma ile ulusal ve uluslararası, sosyal ve ekonomik ilişkileri düzenleyen, barış ve refaha katkıda bulunan, önemi her geçen gün daha da artan hareketli ve nitelikli bir sektör olduğunu vurgulayan Aksoy, "Kalkınmanın anahtarı olan turizm sektörünü çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu nedenle bölgemizdeki yaklaşık 7 bin civarında olan yatak kapasitesini artırmamız gerekiyor" dedi.

Aksoy, Mersin'de yılın büyük bir bölümünün güneşli ve sıcak geçtiğine işaret ederek, şunları kaydetti: "Kentin 321 kilometre uzunluğundaki sahil şeridinin, yaklaşık 100 kilometresini doğal plajlar oluşturuyor. 9 bin yıllık geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan bölgemizin, gerek coğrafi konumu, gerekse tarihi çok eski dönemlere kadar uzanan önemli bir yerleşim yeri olması, ilimize turizm açısından önemli avantajlar sağlıyor. Turizm denilince sadece denizin akla gelmesi ise yanlış bir düşünce. Zengin turizm potansiyeline sahip bölgemizde kültür, inanç ve kış turizmleri, su altı ve su üstü turizmi, ekoturizm, endemik bitki turizmi, mağara turizmi, kongre turizmi, dağ ve yayla turizmi, tatil turizmi gibi birçok alternatif turizm çeşitleri yakın gelecekte aranan aktiviteler olacak. Bölgemizdeki çeşitlerini çoğaltabileceğimiz turizm aktivitelerini bir destinasyon olarak düşünerek kentimizi sahip olduğu bu potansiyelle ulusal ve uluslar arası platformlarda bir marka haline getirmeye çalışıyoruz."

YATIRIMCILARA ÇAĞRI

Mersin'in turizmde Türkiye'nin parlayan yıldızı olacağını dile getiren Aksoy, turizm yatırımcılarına kente yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Mezitli'deki İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Turizm Birliğine ait 37 bin dönüm alanın satışına ilişkin karar alındığını ve 13 Mayıs'ta ihale edileceğini kaydeden Aksoy, "Mersin'in ihtiyacı olacağını düşündüğümüz turizm tesis alanı olarak imar değişikliği hem Büyükşehir Belediyesi, hem de Mezitli ilçe belediyesinde gerçekleştirildi. Denize sıfır konumundaki bu arazinin, kent oteli, ayrıca turistik otel olma özelliği var.Özellikle batı da Büyükşehir Belediyesi arıtma tesis çalışmasını başlattı, otel inşaatı bitinceye kadar arıtma tesisi de bitmiş olacak ve buradan da denize girilebilecek" dedi.

Aksoy, 2010 yılında özellikle Suriye ve bazı Arap ülkeleri ile Türkiye arasında kaldırılan vize uygulamasının, turist sayısında ciddi artış meydana getirdiğini söyledi.

Mersin'in yatak kapasitesini arttırmadığı sürece, gelecek turist sayısında yüksek rakamlara ulaşılmasının mümkün olmadığını savunan Aksoy, "Öncelikli olarak turizm de yatak sayımızı arttırmamız gerekiyor. Yaklaşık 7 bin yatak kapasiteli ilimizde, en az 20 bin kapasitesine ulaşmak için acilen yatırımcı bekleniliyor. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Özellikle Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi kapsamında 7 bin 600 yatak birkaç yıl içerisinde kente kazandırılacak. Diğer çalışmalarla bu sayının daha yukarılara çekilmesini hedefliyoruz" diye konuştu.
AA


Geri Dön