20 / 04 / 2024

Mersin Üniversitesi'nde Ekoköy Fikirleri Projesi tanıtıldı!

Mersin Üniversitesi'nde Ekoköy Fikirleri Projesi tanıtıldı!

Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencilerinin katıldığı Mutlu Yaşam Köyü: Mezitli Belediyesi "Ekoköy Fikirleri" Öğrenci Proje yarışmasının sunumları gerçekleştirildi.



Öğrenciler projelerini Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Eşe Şamiloğlu, Mezitli Belediyesi meclis üyeleri, Mersin Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Esra Şahin Burat, Yüksek Mimar Sema Uğurlu ve misafirlere sundu. Sunumlar öncesi bir açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan "Adaylığım sırasında sık sık dile getirdiğim bir projedir Mutlu Yaşam Köyü, hatta bunun öncesinde başlamış olduğumuz hobi bahçelerinin büyük ilgi görmesi beni bu proje için daha da heyecanlandırdı. Sizlerin burada sunacakları proje fikirlerini önemsiyorum, bu sayede kafamıza takılan bazı sorunların çözüleceğine inanıyorum. Ayrıca yarışma süresi boyunca bizlere katkılarını esirgemeyen Doç.Dr. Esra Şahin Burat ve Yüksek Mimar Sema Uğuıiu'ya da teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. 


FİKİRLERİN HEPSİ BİZİ ETKİLEDİ

Mutlu Yaşam Köyü: Mezitli Belediyesi "Ekoköy Fikirleri" Öğrenci Projelerini gruplar halinde sunan yarışmacılardan Şule Nur Göktaş, Hazel Aydın, Kutsal Ebrar Bartu, İslam Yıldırım birinci olurken, diğer altı grup da mansiyon aldı. Mutlu Yaşam Köyü sunumları bittikten sonra görüşlerini dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan "Yapılan bütün sunumların içinde beni etkileyen fikirler oldu ama tabii bir sunum bu konuda daha ön plana çıktı. Ekoköy Fikirlerini değerlendirirken her kesimden insana hitap etmesini de göz önünde bulunduracağız. Çünkü bizlerin bu projede en önem verdiğimiz konu vatandaşlarımız bu köye geldiklerinde birbirleriyle kaynaşmaları ve şehirden uzaklaşıp güzel bir vakit geçirmeleri." dedi. Mersin Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Esra Şahin Burat ve Yüksek Mimar Sema Uğurlu da böyle bir yarışma düzenlediği için Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'a teşekkürlerini iletti. 



Mersin Çukurova


Geri Dön