28 / 03 / 2024

Mersin Yapı ve Emlak Fuarı 22 Nisan'da açılıyor

Mersin Yapı ve Emlak Fuarı 22 Nisan'da açılıyor

Mersin Emlak ve Yapı Fuarı, 22-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek



Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Emlak ve Yapı Fuarı'nın 22-26 Nisan arasında gerçekleştirileceğini belirterek, ''Pazar daralması ve ekonomik sıkıntı yaşanan bir dönemde emlak ve yapı fuarını sürdürmemiz önemli bir olguyu ortaya koyuyor'' dedi.

Aşut, bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek fuarla ilgili MTSO'da düzenlenen bilgilendirme toplantısında, organizasyonun her yıl biraz daha gelişerek, inşaat ve emlak sektöründe piyasanın önemli firmalarını Mersin'de bir araya getirdiğini söyledi. İnşaat sektörünün krizden çıkma ve ekonomiyi canlandırmada önemli paya sahip olduğunu belirten Aşut, şöyle konuştu:

''Günümüzde yaşanan pazar daralmasının aşılmasının başlangıç noktasında, emlak ve yapı sektörünün en iyi fırsat ve avantajlarla çıkacağını düşünüyorum. Çünkü pazarın daralamasında ilk sıkıntıyı çeken bu sektörlerdi. Dünyada da bu böyledir. Fırsatları ilk değerlendirecek olan da yine bu sektörlerdir. Bu açıdan fuarın, krizleri fırsatlara çevirmek adına önemli bir yer tutacağına inanıyoruz.''

Pazar daralması ve ekonomik sıkıntı yaşanan bir dönemde emlak ve yapı fuarını sürdürmelerinin önemli bir olguyu ortaya koyduğunu vurgulayan Aşut, ''Mersin bu konuda iddialı ve bundan sonra da iddialı olacak. 'Avrupalı yazlıkçıların Mersin tercihi' sloganı ile yola çıktık. Bu yönde hareket ediyoruz. Fuar aynı zamanda Mersin'de konut almak isteyenler için de önemli fırsatlar sunacak'' dedi.

Hollanda Belçika ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin yazlık alımları konusunda Mersin'e yoğunlaştığına dikkati çeken Aşut, aynı ilgiyi Suriye'den beklediklerini ve bu yönde bilgi alışverişlerinin devam ettiğini kaydetti. Yenişehir Fuar Alanı'nda 5 gün sürecek olan fuara 120 firmanın katılacağına işaret eden Aşut, Suriye, Ürdün, Irak, İran ve Kuveyt'ten heyetlerin gelmesinin beklendiğini vurguladı. Forza Fuarcılık AŞ Mersin Sorumlusu Sait Topbaşı da geçen yıl fuara 150 firmanın katıldığını, yaşanan kriz nedeniyle bu sayının bu yıl 120'de kaldığını söyledi. Uluslararası firmaların fuardaki yerini aldığını, ancak yerel firmaların katılımın azaldığını vurgulayan Topbaşı, ''Bazı firmalar fuara katılmazken, bazı firmalar da birleşerek fuardaki yerini aldı'' dedi. Topbaşı, fuarın sektöre önemli katkı sunacağına inandığını kaydetti.

Sabah Emlak


Geri Dön