26 / 04 / 2024

Mersin'de kentsel dönüşümde 2015 yılı milat olacak!

Mersin'de kentsel dönüşümde 2015 yılı milat olacak!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) inşaat sektörünün temsilcileriyle buluştu...



ÇEVRE ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) inşaat sektörünün temsilcileriyle buluştu. 


Balta, kentsel dönüşüm yapılmadığı takdirde Türkiye'deki 7 milyona yakın riskli binanın insanların başına çökeceğini söyledi. Balta, 2015 yılını kentsel dönüşümde Mersin'in miladı olarak gördüğünü açıkladı. 


PİLOT BÖLGE SEÇİLECEK

Mersin'de kentsel dönüşümün siyasi meta haline getirildiğinin altını çizen Balta, "Bazı kişiler 'Sizi evinizden barkınızdan edecekler' diyorlar. 

Böyle bir şey yok. 2015'i milat olarak gördüğüm Mersin'de pilot bir bölge belirleyip kentsel dönüşümü orada başlatabiliriz. Sonrasında da bu iddiada bulunan insanlara projenin ne anlama geldiğini gösterebiliriz" dedi. 


Akkuyu'da yapılan nükleer güç santralinin ülke için gerekli olduğunun altını çizen Balta, Türkiye'nin enerji konusunda dışa bağlı olduğunu anımsattı. Nükleere karşı çıkanlardan alternatif kaynak göstermelerini isteyen Balta, 2023 hedeflerine ulaşmak için enerjide dışa bağımlılığın sonlandırılması gerektiğini vurguladı. 


'BİNALAR BAŞIMIZA ÇÖKER" 

Türkiye'nin deprem kuşağında bulunduğunu ifade eden Balta, kentsel dönüşümü önemine vurgu yaptı. 

Ülke genelindeki birçok binanın depreme dayanıklı olmadığına dikkat çeken Muhammet Balta, "Türkiye'de 7 milyona yakın riskli bina var. Kentsel dönüşüm yapılmadığı takdirde binalar başımıza çökecek. Riskli yapıları ortadan kaldırıp vatandaşların güvenli binalarda yaşamalarını sağlayacağız" diye konuştu. 


Sabah ek


Geri Dön