18 / 04 / 2024

Mersin'de plansız yapılaşmaya neşter!

Mersin'de plansız yapılaşmaya neşter!

Mersin'de 14 yıl boyunca devam eden plansız yapılaşmada sona gelindi. İmar planları hızlanırken Mimarlar Odası belediye yetkilileri ve meclis üyeleri ile fikir alışverişi görüşmelerine devam ediyor.



Mersin’de 2015'ten beri imar planlarının onama süreçler tamamlandığı halde hayata geçirilemeyen uygulamaların kendi yarattığı yıkımın etkisi büyük olurken, yeni dönemi için gerçekleşen çalışmalarda sona yaklaşıldı. İmar planlarının hız kazanması ile Mersin'de 14 yıl boyunca devam eden plansız yaşam tamamlanıyor.

BELEDİYECİLER VE MİMARLAR GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU

Mersin Haberci'den Hediye Eroğlu'nun haberine göre; Mimarlar Odası belediye yetkilileri ile fikir alışveriş görüşmelerine devam ediyor. Mezitli Belediyesi Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Vakkas Kılıç, Toroslar Belediyesi Meclis ve İmar Komisyonu Üyesi Hıdır BERK ve Akdeniz Belediyesi Plan Bütçe Komisyon Başkanı Üyesi Salih Akbaş, Odayı ziyaret edip yöneticileriyle buluştu. Mimarlar Odası Başkanı Ünal Şahin başkanlığında karşılanan belediye yöneticileri ve meclis üyeler, özellikle 1/1000 uygulama imar planlarına dair görüşmeler gerçekleştirdi.

PERİYODİK OLARAK BİR ARAYA GELİNMELİ

Ziyaretlerle ilgili konuşan Başkan Şahin, bu buluşmaları önemsediklerini söyleyerek, bu görüşler periyodik olarak yapılacak toplantılarla karşılıklı fikir alışverişleri ile tartışmak istediklerini söyledi.Mimarlar Odası Mersin Şubesi olarak planların kentn anayasası olduğu bilinci ile, tüm ilçe beledyelernde planlara kamu yararı gözetip katkılar sunmak için zeminler yaratma gayesinde olduklarından bahseden Şahin, “Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz de bu ziyaret olumlu bulduklarını, kente yapılacak müdahalelern, meslek odaları görüşler alınarak yapılması gerektiğini ve bu anlayışla tüm partilere ve yurttaşlara ilkel zeminlerde oda görüşlerinin aktarılması konusunda her zaman çaba sarf ettiğimiz ve bundan sonra da bu çabanın artarak devam edeceklern dile getirdiler. Bu vesile ile kamuoyuna br kez daha duyuruyoruz ki; Odamız kamu yararı dışında hiçbir kaygı gütmeden, part, yurttaş ayrımı yapmadan, meslek disiplin içerisine giren tüm konularda görüş vermeye hazırdır, Meslek Odalarının varlık amacı da tam olarak budur” diye konuştu.

“PLAN SÜRECİ SPEKÜLATÖRLER TARAFINDAN YÖNETİLDİ”

Bölgenin özellikle 2015 yılında başlayan plan yolculuğunun çok uzun br süre spekülatörler tarafından yönetildiğini söyleyen Şahin, bu nedenle de br arpa boyu yol alınmadığını sözlerine ekledi. “Bu süreç 2018’n sonuna kadar geldi. Yaklaşık 14 yıl plansız ve kararsız br süreçle karşı karşıya kaldık. Özellkle 2017-2020 arasındak dönemde ise kentin hiç planı olmadı. Kentin imar planı diye bir mar planı yoktu” diye konuşan Şahin, plansızlığın getirdiği pek çok sorunun bugün çözüm beklediğini kaydetti.

Bugün Mezitli İlçesinin imar planlarının Tece bölgesi hariç Haziran ayında kabul edildiğinden bahseden Ünal Şahin, Yenişehir ilçesinin ise 8 Temmuz’da yapılacak Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylanmasının beklediğinden bahsetti.


Geri Dön