25 / 04 / 2024

Mersin'de yeni OSB'ler kurulacak!

 Mersin'de yeni OSB'ler kurulacak!

Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'de yeni organize sanayilerin kurulması için çalışmalar başladıklarını ve kentte  9 organize sanayi olacağını ifade etti. 



Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Mersin-Tarsus OSB Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu Akdeniz Bölge Toplantısı'na katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Lütfi Elvan, organize sanayi bölgeleri ve imalat sanayilerinin Türkiye'nin kalkınmasında, gelişmesinde motor görevi gördüğünü söyledi.

 

 Mersin de yeni OSB ler kurulacak!


"Yatırım alanlarının süratle devreye sokulması lazım"

Yatırımcıların Konya'da yatırım alanı itibariyle 2 bin hektar arazinin kendilerine tahsis edilmesini istediğini belirten Bakan Elvan, Mersin'de bu rakamın 700 hektar olduğunu ifade etti. 


Mersin'de yeni organize sanayilerin kurulması için çalışmalar başladıklarını ifade eden Elvan, Mersin'de 60 binin biraz üzerinde işsiz sayısı olduğunu, kentte 9 organize sanayi olacağını söyledi. 


Elvan, "Yatırımcı var mı? Var. Peki sorunumuz nedir? Yatırım alanı. İşte bu noktada da bilim, sanayi ve teknoloji bakanımız çok yoğun bir çalışma sarf ediyor. Allah ondan razı olsun. Bu sorunları inşallah süratle çözüp önümüzü daha da görme imkanına kavuşacağız. İkinci temel sorumuz da sanayide nitelikli elaman temini. Nitelikli iş gücü konusu bizim önümüzdeki en önemli hususlardan biri. Rekabet gücünün, verimliliğin artırılması için bu gerekli. Bu alanda çalışacağız, yoğunlaşacağız. Biz daha fazla adımlar atacağız. Başka nedir sorunumuz? Özellikle organize sanayi bölgelerinde kamulaştırmayla ilgili sorunlarımız var. Değerinin oldukça üzerinde kamulaştırma bedelleri. Bu noktada da çalışıyoruz. İnşallah buna da bir çözüm üreteceğiz. Bizim küresel ölçekte rekabet edebilmemiz, daha çok pazar payına sahip olabilmemiz için başka ne yapmamız gerekiyor? En önemli hususlardan bir tanesi Ar-Ge ve yenilik kapasitemizin artırılması gerekiyor." açıklamasında bulundu.


Geri Dön