19 / 04 / 2024

mersin osb yatırımları

mersin osb yatırımları

Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'de yeni organize sanayilerin kurulması için çalışmalar başladıklarını ve kentte  9 organize sanayi olacağını ifade etti. 

Mersin-Tarsus OSB, Türkiye’nin en çevrecisi olacak!

Türkiye’nin en çevreci OSB’si olmak için çalışmalarına hız veren Mersin - Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTSO), bu kapsamda öncelikli olarak deşarj ünitesi izni almak için temaslarını sürdürüyor.

Kırklareli'nde OSB yatırımları hız kesmiyor!

Yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören Kırklareli OSB’de fabrika sayısının artması için çalışmalar hızlandı. 

Düzce OSB yatırımlarıyla dikkat çekiyor!

İç Anadolu’yu Marmara Bölgesi’ne bağlayan ana aks üzerinde yer alan Düzce büyük bir atılım içinde. Doğası, spor turizmi ve OSB yatırımları ile dikkat çekiyor. Düzce yatırımcıların ve turistlerin yeni gözdesi...

OSB yatırımcılarının önünü açtık!

Bolu'da sanayicilerle istişare ve değerlendirme toplantısına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, OSB'lerde yatırımların tamamlanmasının önünü açtıklarını söyledi.

Ayhan Kızıltan: Mersin'de bazı kamu yatırımları gecikti!

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin'in ekonomik gelişiminin önünde engel gibi duran bazı temel kamu yatırımlarının hayata geçmesini beklemekten yorulduklarını söyledi.

Mersin Tarsus Meclisi'nde yatırımlar konuşuldu!

Mersin Tarsus Belediyesi 2017 yılı Eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanı Şevket Can başkanlığında gerçekleşen toplantıda yatırımlar konuşuldu.

Diyarbakır'a 720 milyon TL'lik OSB yatırımı!

Diyarbakır'da yeni yatırımların ve projelerin temeli atılıyor. 3 etap OSB’nin bulunduğu bölgede 4. etabın yapımı için çalışmalar başladı.

Yatırımcılar OSB'lerde yatırım için sıraya girdi!

298 OSB'nin bulunduğu ülkemizde yatırımcılar, OSB yatırımlarına yönelmiş durumda. 2023'te OSB sayısının 350'ye çıkarılması hedefleniyor. Bu durum, 1 milyon kişiye daha iş imkanı sağlayacak.

Ege Bölgesi'nde OSB yatırımları hareketli!

Ege Bölgesi'nde OSB'lerde yatırım devam ediyor. İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Uşak ve Kütahya'daki OSB'lerin bazılarında parsel arzı talebi karşılamıyor. Bölgedeki fabrika inşaatlarını sürdürüyor.

Sivas'ta OSB yatırımları hızlandı!

Sivas Valisi Davut Gül, Demirağ Demiryolu OSB'ye yatırım yapmak isteten iş adamlarıyla buluşarak, yatırımcının önünün açılması için her türlü çabayı gösterdiklerini belirtti.

Ege'deki OSB'lerde yatırımlar artıyor!

Ege Bölgesi kentlerinde OSB’lerde yatırımları artıyor. İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Uşak ve Kütahya’daki OSB’lerin parsel talebi sürüyor.

OSB yatırımlarına 388 milyon liralık ödenek ayrıldı!

OSB yatırımlarına ayrılan ödenek yüzde 75 artırılarak 388 milyon liraya çıkarıldı. Bu rakam geçen yıl 222 milyon 2 bin liraydı.

Tire OSB'de yatırımlar artarak devam edecek!

Bugüne kadar önemli yatırımların gerçekleştirildiği Tire OSB’de yatırımların 2017 yılında da artarak devam edeceği belirtildi

Şerafettin Aşut: Mersin'de yatırım yapacak arsa yok!

Mersin İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, İçel sanayi yatırımcısının arazi olmadığı için yeni yatırımlar yapamadığını ve beklediğini belirtti.

mersin osb yatırımları Haberi

mersin osb yatırımları

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Mersin-Tarsus OSB Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu Akdeniz Bölge Toplantısı'na katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Lütfi Elvan, organize sanayi bölgeleri ve imalat sanayilerinin Türkiye'nin kalkınmasında, gelişmesinde motor görevi gördüğünü söyledi.


"Yatırım alanlarının süratle devreye sokulması lazım"

Yatırımcıların Konya'da yatırım alanı itibariyle 2 bin hektar arazinin kendilerine tahsis edilmesini istediğini belirten Bakan Elvan, Mersin'de bu rakamın 700 hektar olduğunu ifade etti. 


Mersin'de yeni organize sanayilerin kurulması için çalışmalar başladıklarını ifade eden Elvan, Mersin'de 60 binin biraz üzerinde işsiz sayısı olduğunu, kentte 9 organize sanayi olacağını söyledi. 


Elvan, "Yatırımcı var mı? Var. Peki sorunumuz nedir? Yatırım alanı. İşte bu noktada da bilim, sanayi ve...