26 / 04 / 2024

Mersin'in yol projelerine önem verilmeli!

Mersin'in yol projelerine önem verilmeli!

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, hükümetin Mersinlilere vaat ettiği yol projelerinin hâlâ tamamlanmadığını belirtti. Çamak, Mersin´in yol projelerine önem verilmesi çağrısında bulundu.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Mersin´i Antalya ve Adana´ya bağlayan yol projelerindeki son durumu meclis gündemine getirdi.


Çamak, “Mersin´den aday olup seçilen milletvekillerimiz, hatta kimi bakan olmuş arkadaşlarımız seçim zamanı vaatlerini sıralarken, Mersin için çok önemli olan Mersin-Adana Karayolu´nun genişletilmesi ve Mersin´den Antalya´ya kadar olan Akdeniz Sahil Yolu´nun yapımının tamamlanması sözünü vermişlerdir. Ayrıca, hem Mersinliler hem de Mersin´e gelen yerli ve yabancı turistler için neredeyse bir eziyete dönüşen Mersin–Silifke (Taşucu) otoyol projesinin tamamlanması sözünü vermişlerdir. Ancak bugüne kadar ne yazık ki bu vaatler gerçekleştirilmemiştir” dedi.


Hükümete Mersin´in yol projelerine önem verilmesi çağrısında bulunan Çamak, “Vatandaşlarımız için çileye dönüşen Mersin-Silifke otoyolunun son akıbeti nedir? Proje güzergâhında kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmadığı iddiaları doğrumudur, doğru değilse kaç kilometrelik kamulaştırma yapılmıştır, ne kadarı yapılamamıştır?  Her seçimde tekrar edilen bu vaatlerin yerine getirilmemesinin gerekçeleri nelerdir?  Seçim vaatleri arasında Mersin´i Dünyanın en önemli lojistik merkezlerinden biri yapmak olan bir hükümetin lojistik için hayati önem taşıyan bu yolları yapmaması bu iddiayı boşa çıkarmaz mı” sorularını gündeme getirdi.



Anamur Ekspres


Geri Dön