20 / 04 / 2024

mersin yol projeleri

mersin yol projeleri

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, hükümetin Mersinlilere vaat ettiği yol projelerinin hâlâ tamamlanmadığını belirtti. Çamak, Mersin´in yol projelerine önem verilmesi çağrısında bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi yol çalışmalarını sürdürüyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, kent merkezi, ilçe ve köylerde, yol, alt yapı ve genişletme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin birçok noktasında yol çalışmalarını sürdürüyor.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın kira sorunu ile ilgili soru önergesi reddedildi!

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın, yüksek konut kiraları ve yol açtığı sonuçların araştırılması istemiyle vermiş olduğu  meclis araştırma önergesi reddedildi.

TOKİ Mersin'deki Romanlar için konut projeleri hayata geçirecek! 

8 Nisan Dünya Romanlılar Günü dolayısıyla Roman milletvekili ve vatandaşlarla bir araya gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TOKİ'nin Roman vatandaşlar için konut projeleri yürüttüğünü dile getirdi. 

İnşasına başlanmamış yol yapım çalışmaları mecliste!

Projeleri bitirildiği halde inşasına başlanmamış veya tamamlanmamış yol yapım çalışmaları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Yol projeleri ve kaçak villalar arazi fiyatlarını uçurdu!

Emlak komisyoncusu ve mülk bilirkişisi İsa Demir, boş tarım arazilerine yapılan yatırımları kaleme aldı. Demir, İstanbul'un köylerindeki boş alanlarda fiyatların uçtuğunu kaydetti.

Mersin OSB'de 3'üncü etap çalışmaları başladı!

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin 3. etabının yapımı için çalışmalar yapılıyor. Proje kapsamında 3'ün Organize Sanayi Bölgesi Ham Yol İnşaatı'nın temeli atıldı.

Zonguldak'ın yol projelerine ilişkin 11 soru mecliste!

Zonguldak ve çevresindeki yol inşaat projeleri meclis gündemine taşındı. CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Manisa Soma'da kent yatırımları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Soma’da yapımı devam eden yol projeleri Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Fevzi Demir tarafından yerinde incelendi.

Kuzu Grup'tan Katar'a yol ve altyapı projesi!

Türkiye ve Katar arasında işbirliği sağlayan Expo Turkey by Qatar Fuarı'na Kuzu Grup SeaPearl Ataköy projesiyle katıldı. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Katar'da yol ve altyapı projeleri yapacaklarını söyledi.

Mersin Merkez'de yeni imar yolları açılıyor!

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Mersin Merkez'de yeni imar yolları açma çalışmalarına başladı. Bölgede, imar planında yol olarak gözüken ancak çeşitli nedenlerle işlerlik kazanamamış yolları açılıyor.

Mersin Erdemli'de yeni yol açma çalışmaları başladı!

Mersin’in Erdemli Alata Mahallesi’nde imar uygulamalarına göre yeni yol açma çalışmalarına başladı.Erdemli Belediye Başkanı Tollu yol açma çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü belirtti.

Mersin'de 40 yıldır açılması planlanan yol açılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin trafik sorununu çözmeye devam ediyor, yapılan çalışmalar kapsamında yeni açılan cadde ve sokaklar trafikte nefes aldırıyor.

İzmir Üçyol kat artış desteği istiyor!

İzmir'de konut yoğunluğu fazla olan bölgelerden Hatay Üçyol ve İnönü Caddesi'nde 8 ya da 10 kat imar olduğu için kentsel dönüşüm projeleri ilerlemiyor. Bölge sakinleri kat artışı istiyor.

Mersin Erdemli'de asfaltlar yenileniyor!

Mersin’in Erdemli Belediyesi, ilçenin birçok mahallesinde yolları yeniliyor. Sıcak asfalt çalışmalarının yapıldığı Erdemli’de başta yol hizmeti olmak üzere her alanda geliştiriliyor.

mersin yol projeleri Haberi

mersin yol projeleri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Mersin´i Antalya ve Adana´ya bağlayan yol projelerindeki son durumu meclis gündemine getirdi.


Çamak, “Mersin´den aday olup seçilen milletvekillerimiz, hatta kimi bakan olmuş arkadaşlarımız seçim zamanı vaatlerini sıralarken, Mersin için çok önemli olan Mersin-Adana Karayolu´nun genişletilmesi ve Mersin´den Antalya´ya kadar olan Akdeniz Sahil Yolu´nun yapımının tamamlanması sözünü vermişlerdir. Ayrıca, hem Mersinliler hem de Mersin´e gelen yerli ve yabancı turistler için neredeyse bir eziyete dönüşen Mersin–Silifke (Taşucu) otoyol projesinin tamamlanması sözünü vermişlerdir. Ancak bugüne kadar ne yazık ki bu vaatler gerçekleştirilmemiştir” dedi.


Hükümete Mersin´in yol projelerine önem verilmesi çağrısında bulunan Çamak, “Vatandaşlarımız için çileye dönüşen Mersin-Silifke otoyolunun son akıbeti nedir? Proje güzergâhında kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmadığı iddiaları doğrumudur, doğru değilse kaç kilometrelik kamulaştırma yapılmıştır, ne...