27 / 04 / 2024

Zonguldak'ın yol projelerine ilişkin 11 soru mecliste!

Zonguldak'ın yol projelerine ilişkin 11 soru mecliste!

Zonguldak ve çevresindeki yol inşaat projeleri meclis gündemine taşındı. CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



<#esim2>


CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Zonguldak ve çevresindeki yol inşaat projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Turpcu sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Turpcu'nun soruları

1- Zonguldak-Mithatpaşa Tüneli, Kilimli, Çatalağzı, Göbü, Filyos ve Saltukova güzergahını Zonguldak- Çaycuma- Filyos- Saltukova Havalimanı'na bağlayacak yolun projesi bitmiş midir? Bu güzergahta kaç adet tünel ve viyadük vardır, uzunlukları ne kadardır? Yolun ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır? Bu yolun toplam uzunluğu ve maliyeti nedir?

2- Zonguldak-Devrek yolu, Zonguldak- Ereğli yolu, Ereğli-Devrek yolunda bu güne kadar kaç firma fiyatların düşüklüğü nedeniyle işi bırakmıştır? Şuanda bu yolu yapan Bayburt inşaat firmasına verilen bu yollara ilişkin birim fiyatlarla işi bırakan firmalara verilen birim fiyatlar nedir?

3- Ereğli-Devrek yolu engebelik ve dağlık bir alandan geçmektedir. Bu güzergah tünel ve viyadükler açılarak mı yapılmaktadır? Proje böyle değilse bu ödenek miktarından mı kaynaklanmaktadır?

4- Zonguldak-Kozlu çevre yolu (karayolu) şehir geçişi projesi bitmişse ihalesi yapılmış mıdır? Edilmiş ise fiyatı ne kadardır?

5- Zonguldak-Devrek-Mengen yolunu Bayburt înşaat birim fiyatlardan kaç kırım ile almıştır? Oldukça pahalı olan fore kazıkların yoğun olarak yapıldığı bu yolda, bu işlemin yapılmasına ilişkin proje değişikliği daha önceki firmalara neden verilmemiştir?

6- Yoğun olarak davetiye usulüyle milyarlarca liralık işin aynı firmaya verilmesinin gerekçesi nedir? Karayollarında ve diğer kamu kuruluşlarında bu firmanın davetiye usulü aldığı toplam iş bedeli ne kadardır?

7- Adı geçen güzergahlardaki yolların yapımı için önceki firmaların ihale fiyatlarının çok düşük olması nedeniyle bir çok firmanın zor duruma düşerek değişmesi sonucu, karayollarının yapımında gecikmeye neden olunması nasıl açıklanmaktadır?

8- Zonguldak İlimizin karayolu altyapısının tamamlanamamasının ve iktidarınızın bu konuda yeterince katkıda bulunamamasının nedeni nedir? Bu durumu sonlandırmak ve kayıp zamanın telafisi için hangi acil tedbirlerin alınması planlanmaktadır? ..

9- 2003 yılından bu yana Zonguldak İlimiz genelinde karayollarına ne kadar yatırım yapılmıştır? Bu yatırımların ayrı ayrı ve yıl bazında olmak üzere detayları nedir?

10- 2003'ten bu güne kadar planlanan projelerin kaç kilometrelik kısım tamamlanmıştır, kaç kilometreik kısmında yapım çalışmaları hala devam etmektedir? 2003’ten bu güne kadar Zonguldak'a yapılan “bölünmüş yol” toplam kaç kilometredir? Sözü edilen bölünmüş yollar için ne kadar kaynak kullanılmıştır?

11- Zonguldak’ta karayolu altyapısının yetersizliği nedeniyle gerçekleşen trafik kazalarının neden olduğu can kayıpları ve yaralanmalarla ilgili Bakanlığınız hangi tedbir ve önlemleri almaktadır? 2003’ten bu yana ölen ve yaralanan vatandaşlarımızın sayısı ve kaza sayısı nedir?

 


Geri Dön