16 / 04 / 2024

Merter Anadolu Efes'in yerine konut projesi gelecek!

Merter Anadolu Efes'in yerine konut projesi gelecek!

Anadolu Efes, İstanbul Merter’de bulunan fabrikasının üretim faaliyetlerini 22 Mayıs'ta durduracağını açıkladı. Merter Anadolu Efes'in yerinde konut projesi yükselecek.



Anadolu Efes’in İstanbul’daki bira fabrikasında üretim 22 Mayıs’ta durduruluyor. İstanbul’un değerli semtlerinden Merter’deki fabrika arazisinin grubun gayrimenkul yatırımlarında kullanılması bekleniyor.


İstanbul’da şehir içinde kalan fabrikalar birer birer kapanıyor. Son olarak Anadolu Efes, İstanbul Merter’de bulunan fabrikasının üretim faaliyetlerini 22 Mayıs’ta durduracağını açıkladı. Merter’deki fabrikada üretimin durdurulmasına, tesisin zaman içinde şehir içinde kalması gerekçe gösterildi. Üretim Adana,  Ankara  ve İzmir’de bulunan diğer tesislere kaydırılacak.


Anadolu Efes’ten KAP’a yapılan açıklamada, kararın şehir merkezinde kalan bir fabrikanın bölge halkı üzerindeki çevresel ve lojistik etkileri göz önünde bulundurularak alındığı ifade edildi.


Anadolu Efes’in dev fabrikasında üretimi durdurması akıllara grubun gayrimenkul yatırımlarını getirdi. Şirketten fabrikanın bulunduğu alan ile ilgili değerlendirmelerin devam ettiği ifade edildi ancak gözler grup bünyesindeki AND Gayrimenkul’e çevrildi. AND, daha önce Anadolu Motor’un Kartal’daki 45 bin metrekarelik eski fabrika arazisi üzerinde proje gerçekleştirmişti. Merter’deki arazinin de ya grup şirketiyle ya da farklı bir şekilde gayrimenkul alanında değerlendirilmesi bekleniyor. Anadolu Holding’in patronu Tuncay Özilhan, 2012’de “Merter’deki arazi şu an gündemde değil, fakat birkaç yıl sonra orayı da değerlendirmek üzere çalışmalar yapmak istiyoruz” diyerek proje için yeşil ışık yakmıştı.


Çalışanlara 14 milyon TL


İstanbul fabrikasındaki çalışanların öncelikli olarak diğer lokasyonlarda bulunan açık pozisyonlara kaydırılması sürecini yürüteceğini açıklayan şirket, “Yeterli ve uygun açık pozisyon olmaması ya da tercih etmesi durumunda işten ayrılacak çalışanlarımızın tüm hukuki ve özlük hakları yasalar çerçevesinde korunacaktır” ifadelerini kullandı. Ayrıca diğer lokasyonlara kaydırılacak ve işten ayrılacak çalışan sayısının henüz netleşmediği, Merter fabrikasındaki çalışanlar için tahmini tazminat toplamının 14 milyon TL olduğu ifade edildi.


Vatan



Geri Dön