28 / 03 / 2024

Messi'nin PSG'ye transferi kripto para borsasını canlandırabilir!

Messi'nin PSG'ye transferi kripto para borsasını canlandırabilir!

Fransız kulübü Paris Saint Germain'e (PSG) transfer olan dünyaca ünlü yıldız Lionel Messi'nin ücretinin bir bölümünü "PSG Fan Token" olarak alacağının açıklamasıyla beraber kripto paralarda hareketlilik yaşanması bekleniyor. 



Arjantin'in yıldız oyuncusu Lionel Messi geçtiğimiz günlerde Fransa'nın önde gelen kulüplerinden Fransız kulübü Paris Saint Germain'e (PSG) transfer olmuştu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ünlü yıldız Lionel Messi'nin ücretinin bir bölümünü "PSG Fan Token" olarak açıklandı. 

İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Yüksel, Lionel Messi'nin PSG kulübüne transferinde kripto para kullanılmasına yönelik olarak olayın reklam yönüne vurgu yaparak "Messi ve diğer sporcuların maaşlarının bir kısmının kripto para ile alması sonucunda, bu ürünlerin (kripto para) tekrardan güven tazeleyeceği kanaatindeyim." dedi. Doç. Dr. Serhat Yüksel, Messi'nin transferinde fan (taraftar) token kullanılmasının sürpriz olmadığını söyledi. Blokzincir teknolojisinin çok ciddi anlamda gelişmekte olduğunun altını çizen Yüksel, "Bu uygulamalar çok kısa süre içerisinde hayatımızın birçok alanında var olacaklardır. Kripto para da bu teknolojinin önemli uygulamalarındandır. Tabii ki bu uygulamanın Messi’nin transferinde gerçekleşmesi önemli ölçüde dikkati çekmiştir." şeklinde konuştu.

Messi nin PSG ye transferi kripto para borsasını canlandırabilir!

Kripto paralar reklam oluyor 

Dikkat edilmesi gereken başka bir konunun da kripto paraların reklamının yapılması olduğunu söyleyen Yüksel, şu açıklamalarda bulundu: 

"Bu reklam ayrıca güven verici niteliktedir. İnsanlar, 'Messi bile parasını bu şekilde alıyorsa bu ürünler güvenlidir. Demek ki ben de paramı bu araçlara yatırabilirim' diyeceklerdir. Bu süreç ileriki zamanlarda kripto paraların kullanımını önemli ölçüde artıracaktır. Şunu hatırlamak gerekir ki bir süre önce kripto paralar çok popülerdi. Bu çerçevede, yatırımcılar tarafından ciddi ölçüde tercih edildi. Hatta Amerikan doları, avro ve altın gibi araçlara ek olarak kripto paraların da değerleri takip edilmeye başlandı. Bu süreçte, belirli bir kesim kripto paraları oldukça eleştirdi. Bu dönemlerde bazı kişilerin kripto paralardan zarar etmesi sonucunda, bu ürünlere az da olsa güven kaybı oluştu. Messi ve diğer sporcuların maaşlarının bir kısmının kripto para ile alması sonucunda, bu ürünlerin tekrardan güven tazeleyeceği kanaatindeyim."

Messi nin PSG ye transferi kripto para borsasını canlandırabilir!

"Messi transferi sonrası kripto paralara yöneliş oldu"

Doç. Dr. Yüksel, haberin ardından kripto piyasalarında canlanma olduğunu belirterek, "Bu açıklama sonucunda piyasada yaşananlar da söylediklerimizi destekler niteliktedir. Bu haberin ardından, kulübün kripto paralarında kar artışı meydana geldi. Transfer haberinin duyulmasından sonra, yatırımcılar önemli ölçüde kulübün kripto paralarına yöneldiler. Bu durum da bahsi geçen bu kripto paraların değerinin yükselmesine ciddi anlamda katkı sağladı. Özetle, Messi’nin transferini Paris Saint-Germain takımının çok akıllı bir şekilde değerlendirdiği görülmektedir." dedi.

"PSG Fan Token"ın nasıl bir para birimi olduğu hakkında da bilgiler aktaran Yüksel, "Messi örneğinde durumu incelediğimizde, Paris Saint-Germain takımı ücretin bir kısmını 'PSG Fan Token' şeklinde ödeyecektir. Peki nedir bu "PSG Fan Token"? Bunlar blokzincirde basılan ve tahsil edilebilen dijital varlıklardır. PSG takımı burada kripto para borsaları ile anlaşarak Token oluşturmaktadır. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi bunlar kripto paralardır. Ama dijital olarak tahsil edilebilmektedir." ifadelerini kullandı.

Messi nin PSG ye transferi kripto para borsasını canlandırabilir!

Kripto para değerlerinin değişebilir olmasına vurgu yapan , "Messi’ye ödenen kripto paralara talep arttığı durumda, futbolcunun elindeki paralar daha değerli hale gelecektir. Yani Messi piyasadaki talep artışı sonucunda, PSG ile anlaştığı transfer ücretinden daha fazla para elde edebilecektir. Tabii ki bu durumun tersi de söz konusudur. Bu süreçte PSG Token ürününe olan ilgi düşseydi eğer, Messi’nin elindeki varlıklar daha değersiz olacaktı" açıklamasını yaptı. 

Fan (taraftar) token nedir?

"Taraftar tokenlar", Chiliz blok zincirinde basılan tahsil edilebilir dijital varlıklar olarak nitelendiriliyor. Bu varlıklar da alım-satım faaliyetlerinde kullanılabiliyor ve değerleri arz ve talebe göre değişebiliyor. Taraftar tokenlar adına çıkartıldıkları spor kulüpleri ile doğrudan ilişkili oldukları için spor müsabakaları, yönetim değişikliği, borsada işlem görenler için değer değişiklikleri gibi faktörler bu tokenların değerinde hızlı yükseliş ve düşüşlere neden olabiliyor.

Kripto paralar değerlenecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön