19 / 04 / 2024

Metal Yapı Florya 'ya lüks konut ve AVM yapıyor!

Metal Yapı Florya 'ya lüks konut ve AVM yapıyor!

Metal Yapı, Aydınlı ve Arke İnşaat; TOKİ'ye ait olan ve Florya'da kalan son büyük arazide bölgenin en lüks projesine başlıyor. TOKİ'nin Mayıs 2010'da hasılat paylaşımı yoluyla açtığı ihaleyi Ağaoğlu, Sinpaş ve Soyak gibi rakiplerden sıyrılarak kazanmıştı



Metal Yapı, Aydınlı ve Arke İnşaat; TOKİ'ye ait olan ve Florya'da kalan son büyük arazide bölgenin en lüks projesine başlıyor. TOKİ'nin Mayıs 2010'da hasılat paylaşımı yoluyla açtığı ihaleyi Ağaoğlu, Sinpaş ve Soyak gibi rakiplerden sıyrılarak kazanan grup, 42 dönümlük arazide 350 konut ve bir AVM yapacak. Arsa dahil 515 milyon mal olacak proje, 1.5 ay sonra satışa çıkarılacak. 2+1'den 5+2'ye konutların metrekaresinin 4 bin dolardan başlamasının planlandığı projenin 1000 kişilik talebi ise hazır.

Lüks apartman ve küçük ölçekli sitelerin ağırlıkta olduğu Florya'da kalan son büyük arazide TOK܎ ve özel sektör işbirliğiyle ilçenin en lüks sitesi hayata geçirilecek TOKİ'ye ait olan 42 dönümlük araziyi, kurumun Mayıs 2010'da hasılat paylaşımı yoluyla açtığı ihaleyle satın alan Metal Yapı, Aydınlı Grubu ve Arke İnşaat, projeyi yaklaşık 1.5 ay sonra satışa çıkaracak 1 ay sonra inşaatına başlamayı planladıkla projeye 215 milyon TL'si arsa, 300 milyon TL yatırım bedeli olmak üzere toplam 515 milyon TL harcayacaklarını söyleyen Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karalı, 'Mayıs 2010'da hasılat paylaşımı yoluyla açılan ihaleyi Ağaoğlu, Sinpaş ve Soyak gibi firmalarla rekabet ederek kazandık. Florya'nın en büyük ve en lüks sitesinde yaklaşık 350 konut ve bir alışveriş merkezi inşa edeceğiz' dedi.

İnşaat 1 ay sonra başlıyor
Karali, '180 bin m2 inşaat alanına sahip olacak projenin 110 bin m2'si konut, 40 bin m2'si alışveriş merkezi, kalanı kapalı otopark olarak tasarlanıyor' diye konuştu. Projenin inşaatına 1 ay sonra başlamayı planladıklarını belirten Karali, 2 yılda tamamlayacakları projede 350 konut için şimdiden 1.000 kişiden talep geldiğini kaydetti. Karali, projede büyüklüğü 150 m2'den başlayıp 450 m2'ye kadar uzanan 2+1'den 5+2'ye çeşitli dairelerin yer alacağını, fiyatların ise metrekarede yaklaşık 4 bin dolardan başlamasını planladıklarını sözlerine ekledi.

2 yıl içinde GY0 kurup halka açılacağız
Kemerburgaz, çekmeköy, Fatih, Florya, Avcılar ve Merter'de toplam büyüklüğü 150 dönümü ve değeri 200 milyon doları bulan arsaları bulunduğunu söyleyen Akın Karali, 2 yıl içinde GYO kurarak halka açılmayı hedeflediklerini açıkladı. Karali, enerji sektörüne de sıcak baktıklarını sözlerine ekledi.

Keleşoğlu-Gül İnşaat ile birlikte 100 konutluk Fly Inn Residence 2 ve Göktürk'te Arketip Konutları'nı hayata geçiren şirket, Göktürk'te 300 bağımsız bölümden oluşan Kemer Life 21 sitesini ve Ekşioğlu 'yla çekmeköy'de Selena Sardunya Konutları'nı inşa etti. Fatih'teki Historia Alışveriş Merkezi'nin yüzde 21 ortağı olan Metal Yapı, Florya'da Haziran ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılan dünyanın en büyük tematik akvaryumunun da yüzde 35 ortağı. Projeyi Nuhoğlu İnşaat, Nas İnşaat ve Altüst Yapı hafta içi 3-4 bin, hafta sonunda 7-8 bin kişi ziyaret ettiği akvaryumun yanında alışveriş merkezi inşaatını sürdürüyor. 45 bin metrekare kiralanabilir alanlı, 200 mağazalı alışveriş merkezinin 2012 yılında açılması bekleniyor. Cerrutti ve Louis Vuitton gibi markaların bulunacağı merkezde kiralama süreci 3-4 içinde tamamlanacak.

Göktürk'te iki projenin satışını sürdürüyor
Metal Yapı'nın Göktürk'te satışı devam eden iki projesi var. İlki satışa 2009 yılında başladığı 133 konutluk Kemer Life 22 projesi. 50 dairenin satışının sürdüğü projenin inşaatı tamamlandı. Projede 85-150 metrekarelik daireler metrekaresi 2 bin-2 bin 500 dolardan satılıyor. 2010'da Keleşoğlu İnşaat ile birlikte sansa çıkarılan 277 konutluk Country Life Residence projesinde ise 85 daire kaldı. 70-220 metrekare dairelerin metrekaresi ise 2 bin 500 ile 3 bin dolar arasında.

Yeşil İnşaat ile Innovia'yı Ispartakule'ye taşıyacak
Beylik düzü 'nde Innovia projesini yürüten Yeşil İnşaat ile birlikte 250 milyon dolar yatırımla Levent'te Fako arazisindeki rezidans projesine yılsonunda başlayacaklarını söyleyen Akın Karali, şirket ile proje ortaklığının Ispartakule'de de süreceğini açıkladı. Ispartakule'de İhlas Bizimevler projesinin önünde, gişeler girişinde, ana caddeye cepheli 17 dönümlük bir arazide birlikte konut ve ofis projesine hazırlandıklarını dile getiren Karali, 'Projeyi Yeşil İnşaat ile birlikte geliştirip Innovia adı ile satacağız. Yaklaşık 30 bin m2 satılabilir alanlı konut, 28 bin m2 satılabilir alanlı dükkan projesi hazırlıyoruz. Yaklaşık 150 milyon TL hasılat beklediğimiz projede 1+1 den 4+ 'e kadar daireler olacak. Daire satış m2 fiyatları 2 bin TL ile 3 bin TL arasında, dükkanların m2 fiyatları ise 8 bin TL ile 12 bin TL arasında olacak' diye konuştu.

 Nihal Yuvacan/VATAN


Geri Dön