29 / 03 / 2024

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı!

Soğuk ve yağışlı bir sistemin etkisine girmesi beklenen yurdun büyük bölümünde hafta sonu yağışlar görüleceği, hava sıcaklıklarının ise hissedilir derecede azalacağı açıklandı. Yetkililer fırtına ve kuvvetli yağışa karşı uyardı...



Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi ile zamanla bölge geneli, Batı Karadeniz, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Ege, İç Anadolu, Batı ve Doğu Akdeniz ile Artvin ve Gümüşhane çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzey ve doğusunda, akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'de kuvvetli olması bekleniyor. 


HAVA SICAKLIĞI: İç ve kuzeydoğu bölgelerde 2 ila 5 derece artacağı, Trakya'da 6 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.


RÜZGAR: Genellikle güney ve batı, Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun kuzeybatısında (Ankara, Eskişehir) güneybatı yönlerden saatte 40-70 km, Marmara'da batı ve kuzeybatı yönlerden, Kuzey ve İç Ege'de güneybatı zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden, akşam saatlerinden itibaren Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden saatte 60-90 km hızında fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. 


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzey ve doğusunda, akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'de kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 


KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun kuzeybatısında (Ankara, Eskişehir) güneybatı yönlerden saatte 40-70 km, Marmara'da batı ve kuzeybatı yönlerden, Kuzey ve İç Ege'de güneybatı zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden, akşam saatlerinden itibaren Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden saatte 60-90 km hızında fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar, direk devrilmesi vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 


BÖLGELERİMİZDE HAVA 


MARMARA: Parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzeyi ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzey ve doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. 


EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneybatı, akşam saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. 


AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Isparta, Burdur ve Antalya çevreleri, Doğu Akdeniz'in kuzey kesimleri ile gece saatlerinde Adana, Osmaniye,K.Maraş'ın batısı ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. 


İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey ve batısının parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı, Eskişehir ve Ankara'nın kuzeyinin, akşam saatlerinden itibaren bölgenin kuzeybatısı ile gece saatlerinde doğu kesimleri ile Konya çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren güneybatı, akşam saatylerinden itibaren batı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. 


BATI KARADENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu, zamanla Zonguldak, Bartın ve Düzce ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esmesi bekleniyor. 


ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Orta Karadeniz ile gece saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları, Gümüşhane ve Artvin çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı, akşam saatlerinden itibaren kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde(50-90 km/s)esmesi bekleniyor. 


DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 



Sabah


Geri Dön