27 / 04 / 2024

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı!

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı!

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı geldi. Antalya, Burdur ve de Isparta'da kuvvetli, gök gürültülü sağanak, denizlerde ise Bodrum ile Fethiye arasında fırtına uyarısında bulunuldu.



Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yarın sabah saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanakların Antalya, Burdur ve Isparta il genelinde yer yer kuvvetli olacağı belirtildi. 


Yağışların, Antalya'nın Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli olmasının beklendiği kaydedildi. Rüzgarın yağış anında fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği ve kıyı kesimlerde hortum oluşabileceğinin tahmin edildiği bildirildi.


Olumsuz hava koşullarının Antalya merkez ve batı ilçelerinde cumartesi akşam, doğu ilçelerinde pazar öğle saatlerinden itibaren, Burdur ve Isparta'da pazar akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği duyuruldu. 


Yaşanabilecek su baskını, yıldırım, dolu, hortum, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.  


Öte yandan, Bodrum-Fethiye arasında yarın akşam saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına şeklinde esmesinin beklendiği, fırtınanın pazartesi sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceğinin tahmin edildiği açıklandı.


Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere ilgililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.


AA


Geri Dön