23 / 04 / 2024

Metin Esin: Deprem, markalı lüks projelere ilgiyi artırdı!

Metin Esin: Deprem, markalı lüks projelere ilgiyi artırdı!

Yaşanan depremlerin konut sahibi olmak isteyenleri etkilediğini belirten Metin Esin, "Türkiye'nin deprem sonrası bakış açısı tamamen değişti. Tüketici, yapılan başarılı işlerle bağlantılı olarak markalı lüks projelere yöneldi" dedi...




Konut satışları artarken, yatırımcının tercihini markalı konutlar oluşturdu. Özellikle deprem sonrası kentsel dönüşüm ve yeniden yapılanmanın sektörü daha şeffaf ve özenli olmaya ittiğini belirten Esin Yapı Başkanı Metin Esin, markalı lüks konutların lokasyon seçimi, üst sınıf işçilik ve malzeme kullanımı nedeniyle daha çok tercih edildiğinin altını çizdi. 


SAĞLAM ZEMİN ŞART 

Yaşanan depremlerin konut sahibi olmak isteyenleri etkilediğini belirten Metin Esin, "Türkiye'nin deprem sonrası bakış açısı tamamen değişti. Tüketici, yapılan başarılı işlerle bağlantılı olarak markalı lüks projelere yöneldi" dedi. Esin Yapı olarak öncelikle zemini sağlam bölgeleri tercih ettiklerini anlatan Esin, "Önemli olan, fiziki olarak her koşula uygun yerde olmak. Bunun dışında, kullandığımız malzemelerde her zaman en iyisini tercih ediyoruz" diye konuştu. 


YAPILAR DEĞERLENECEK

Yasalar ile depreme karşı yeni önlemler alındığına değinen Metin Esin, bu hassasiyetle yapılan binaların yıllar içinde değerini artıracağını söyledi. 



İSTANBLOOM YÜKSELİYOR

İnşaat sektöründe 20 yılı aşkın süredir hizmet veren Esin Yapı; bina, konut, işyeri, alışveriş merkezi ve turizm gibi farklı dallarda deneyimlere sahip. Firmanın son projesi ise İstanbul Zincirlikuyu'daki İstanbloom. 14 bin 760 metrekare arsa alanı üzerinde hayata geçirilen projenin 34 katı konut, 3 katı penthouse, 3 katı ofis, 2 katı teknik ofis ve sosyal kat, 4 katı ise otopark olacak şekilde tasarlanmış. 


İMPO, MENDERES'İ TURİZM MERKEZİ YAPIYOR

İMPO İmar planlama ekibi,  İzmir  Menderes'i turizm merkezi yapacak yeni planlamalar için kolları sıvadı. İmpo İmar Başkanı Hüseyin Oflaz, amaçlarının kıyıda hem termal turizmi, hem de kıyı turizmini canlandırarak dört mevsim insanları turizme teşvik edecek bir planlamayı ortaya koymak olduğunu söyledi. 



Özlem Kamer Tercanlı/Takvim




Geri Dön