29 / 03 / 2024

Metin Hara'nın iş yeri mühürlendi!

Metin Hara'nın iş yeri mühürlendi!

Bir dönem Adriana Lima ile aşk yaşayan Metin Hara'nın diploması olmadığı halde kendini doktor olarak lanse ettiği nedeniyle iş yeri mühürlendi ve hapis istemiyle dava açıldı. 



Bir dönem Adriana Lima ile aşk yaşayan Metin Hara ile ilgili 'sahte doktor' iddiasıyla dava açıldı. 

A Haber'de yer alan habere göre; düşünce gücüyle tedavi ve enerji konularında kitapları yer alan, bu konularda seminerler düzenleyen Metin Hara'nın diploması olmadığı halde kendini doktor olarak lanse ettiği nedeniyle iş yeri mühürlenip hapis istemiyle dava açıldı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ekim 2019'da hazırlanan iddianame kapsamında, Hara'nın, İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi Rehabilitasyon Yüksek Okulu mezunu olduğu, başka tamamlayıcı tıp uzmanı unvanını kullanabileceği bir belgesi ve diplomasının olmadığı açıklandı.

İddianame kapsamında 13 Temmuz 2017'de BİMER'e yapılan ve Hara'nın, tıp eğitimi almamasına rağmen kurmuş olduğu sistemle danışmanlık adı altında yüksek paralar sonucunda umut tacirliği yaptığı ihbar da belirtildi. İddianamenin devamında bu ihbar üzerine Hara'ya ait İnsana Güven Eğitim Danışmanlık şirketinin faaliyet izni olmadığı nedeniyle mühürlendiği açıklandı.

Metin Hara'nın avukatı Gökçe Kılıç Gülsaran yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Evvela belirtilmesi gereken husus, Müvekkilin üniversite eğitimini tamamlayarak fizyoterapist ünvanını kazandığıdır. Müvekkil herhangi bir ortamda kendini doktor olarak tanıtmış değildir. İşyerinin Sağlık Bakanlığı tarafından mühürlediği iddiası da gerçek dışıdır. Yargılama çok teknik ve detaylı düzenlemeler içeren mevzuata ilişkin bir konudur. Müvekkil bu şekilde gerçek dışı bir haberle basında yer almaktan ve kamuoyuna yanlış tanıtılmaktan dolayı büyük bir rahatsızlık ve üzüntü duymaktadır. 2017 senesinde yaşanan ve yargılaması devam eden bir konu ile ilgili olarak kamuoyu nezdinde müvekkili mahkum eden yayınlar yapılması hukuka aykırıdır. Süreç sonunda gerçekler ortaya çıkacaktır."
 


Geri Dön