25 / 04 / 2024

Metropol Hotel, 4.9 milyar liraya satıldı!

 Metropol Hotel, 4.9 milyar liraya satıldı!

Ekim Devrimi'nin lideri Vladimir Lenin'in bolşeviklere seslendiği yer olarak bilinen Moskova'daki Metropol Hotel, 8.8 milyar rubleye yaklaşık 4.9 milyar liraya Azimut Hotels zincirinin oldu...



Moskova Belediyesi'ne ait, kentin en eski otellerinden biri olan Metropol Hotel, yeni sahibini buldu. Moskova şehir yönetimi, Metropol otelini açık artırma usulüyle neredeyse başlangıç fiyatına sattı. Rusya'nın Sesi'nde çıkan habere göre otelin başlangıç fiyatı 8.7 milyar rubleydi. Açık artırmanın başlamasından hemen sonra ote, 8.874 milyar rubleye (yaklaşık 4 milyar 930 bin TL) satıldı. Otelin mülkiyeti, Aleksandr Klyaçin'in Azimut Hotels otel zincirine geçti.


1901'DE İNŞA EDİLDİ

TOPLAM alanı 39.4 bin metrekare olan beş yıldızlı Metropol Oteli, bulunduğu 10.8 bin metrekarelik arsası ile birlikte satıldı. Otel, 20. yüzyılın sonuna kadar Moskova'nın en lüks otellerinden biri olarak biliniyordu. Otelin tarih boyunca konuk ettiği ünlüler arasında Bertolt Brecht, Mao-Zedung, John Steinbeck, Pierre Cardin ve Barrack Obama da var.

Akşam



Geri Dön