26 / 04 / 2024

Metrowin Towers'ta ticari birimler Eylül'de satışa çıkıyor!

Metrowin Towers'ta ticari birimler Eylül'de satışa çıkıyor!

Metropolis Yapı tarafından Pendik'te hayata geçirilen Metrowin Tower'ın ticari birimleri de Eylül'de satışa çıkıyor. Metropolist Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Derbazlar, ticari birimlerde metrekare fiyatının 20 bin TL civarında olacağını söyledi...



Metrowin Tower projesinin ticari birimleri Eylül ayı gibi satışa çıkmaya hazırlanıyor. 18 katlı tek bloktan oluşan projede ticari birimler kulenin ilk3 katında yer alıyor. Ticari ünitelerde fiyatların henüz kesin olarak belirlenmediğini belirten Metropolist Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Derbazlar, metrekare fiyatların ortalama 20 bin TL civarında olacağını söyledi. Derbazlar, "Ticari birimlerimizi satışa çıkarmamaştık. Bu birimlerimizi de Eylül ayı itibariyle satışa çıkaracağız. Projemiz, E-5 üzerinde ve metronun 10 adım uzağında olması nedeni ile satış ve ticari ünitelerin hareketli olduğu bir noktada yer alıyor. Ticari ünitelerimizin fiyat aralığını henüz belirlemedik ama yüksek bir fiyattan satılacağını düşünüyorum. Bölgede metrekare kira fiyatları 100-150 TL arasında değişiyor. Böyle baktığımızda metrekare fiyatımızın 20 bin TL civarında olacağını söyleyebiliriz. Biz fiyatları bölgedeki metrekare fiyatlar çarpı 12 yıl olarak hesapladık. Müşterilerimiz  ticari üniteyi aldığında yatırımlarını 10-12 yılda amorti edecekler. 


Metrowin Towers ta ticari birimler Eylül de satışa çıkıyor!


Yatırım için her zamam ticari üniteler konuttan daha rantbl

Yatırım için her zaman ofis ve ticari ünitelerin konuta göre daha avantajlı olduğuna dikkat çeken Ömer Derbazlar, "Bir konutta 25 yıldan aşağı yatırım dönüş hızı hesaplanamıyor. En iyisi 20 yıl belki. Ama ticaride bu süre 8- 10, ofiste ise 12 yıl. Bu tüketici için önemli bir gösterge aslında" dedi.


Pendik'te ticari ünite açığı var

Pendik'teki yatırım fırsatlarını da değerlendiren Ömer Derbazlar, bölgede ofis ve ticari ünitelerin daha hızlı alıcı bulduğunu söyledi. Pendik'te ticari ünitelere ihtiyacın konuttan çok daha fazla olduğuna dikkat çeken Derbazlar, "Pendik'te konut biraz yavaş gidiyor ama ticari üniteler çok daha kolay alıcı buluyor. Yine ticari ünitelere ihtayaç da konuttan daha fazla. Çünkü bölgede bu güne kadar ticari ofisler, fabrikaların yönetim büroları, Anadolu Yakası'na bakan uluslararası şirketlerin merkezleri daha çok apartman dairelerinde konumlanmışlar. Dönüşle birlikte bu birimler daha modern ofislere taşınacaklar. Bu da ticari birimlere ihtiyacın devam edeceğini gösteriyor" diye konuştu.


Hala yaşam alanı olarak algılanamıyor

Pendik bölgesinde normal apartmandan ziyade rezidans konseptindeki projelerin ilgi gördüğünü belirten Derbazlar, bölgenin hala bir yaşam alanı olarak algılanamadığını vurguladı. 


Anadolu Yakası'nın yükselen değeri 

Pendik bölgesinin önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde Anadolu Yakası'nın yükselen değerlerinden biri olacağını söyleyen Derbazlar, "Pendik Anadolu Yakası'nda hızlı dönüşüm yaşayan 3 noktadan bir tanesi. Anadolu Yakası'nda dönüşüm yaşayan Kozyatağı ve Ümraniye vardı , Kartal'da kentsel dönüşüm var ama hala sonlandırılamadı. Pendik ise kendi dönüşümünü kendi yaşıyor. Daha çok büyük fabrika alanlarının olduğu bir alandı. Bunlar şimdi çok hızlı bir şekilde ticari ve konut olarak yenileniyor. Pendik nüfusu, Sabiha Gökçen Havalimanı'na olan yakın konumu, E-5 ve metro hattının birleşme noktasında olması ile Anadolu Yakası'nın yükselen değerlerinden bir tanesi. 


Buna yasak getirilemez

Son günlerin tartışılan konularından biri olan "aile yaşamına zarar verdiği gerekçesiyle Pendik'teki stüdyo ve 1+1 daire yapımına yasak getirilmesi" konusunda da görüşlerini bildiren Derbazlar, "Ben herhangi bir yasaklamanın hiç bir yerde çalışacağını düşünmüyorum. Yasaklayarak hiç bir şeyi engelleyemezsiniz. Bununla ilgili zaten her proje kendi içinde tedbirler alıyor. Bölgede yapılan projelerde 1+1 daireler çok fazla yok. Daha çok 2+1, 3+1 ve 4+1 gibi ailelere hitap eden daireler üretiliyor.Bir yerde zaten  stüdyo ya da 1+1 dairelerin arz edilmesi engelleniyor ama buna yasak getirilemez. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön