26 / 04 / 2024

Metsan İnşaat da “Markacı” oldu!

Metsan İnşaat da “Markacı” oldu!

1961 yılından bu yana kamu ve özel kuruluşlara fabrika ve eğitim kurumları inşa eden Metsan İnşaat, yönünü markalı konuta çevirdi. Geçtiğimiz aylarda ilk markalı konut projeleri olan Metsan Nexus’u satışa sunan firma, yeni proje hazırlığında...



İnşaat sektöründe yarım asrı aşkın süredir faaliyet gösteren Metsan İnşaat,  yönünü markalı konuta döndü. 1961 yılından bu yana hastaneden, otele, öğrenci yurdundan dini yapılara, huzur evinden toplu konuta kadar bir çok nitelikte proje geliştiren firma, bundan sonra 43 yıllık birikimini markalı konut alanında değerlendirecek. 


Geçtiğimiz aylarda Kartal’da ilk markalı konut projeleri olan Metsan Nexus’u satışa sunan Metsan İnşaat yeni projelere start vermeye hazırlanıyor. Metsan İnşaat İcra Kurulu Üyesi Cemallettin Satoğlu, sektördeki değişimi dikkate alarak markalı konuta yönelmeye karar verdik dedi. 


Anadolu Yakası’na yeni bir proje daha

İstanbul’un çeşitli lokasyonlarında arazi stoklarının bulunduğuna dikkat çeken Satoğlu, 2014 yılında Anadolu Yakası’nda Kartal’ın dışında bir yerde yeni bir projeye daha başlayacağız açıklamasında bulundu. 


Tecrübemizi markalı konut alanında değerlendireceğiz

Satoğlu, “Geride bıraktığımız yarım asırı aşkın süre içinde kamu sektörü için inşa ettiğimiz binalar ile önemli yer edindik. Bildiğiniz gibi yıllar içinde Göztepe SSK Hastanesi,  Bolu Hastanesi, Karadeniz Ereğli Hastanesi,  binaları gibi kamunun önemli yapılarına ek olarak özel sektör için de konut, fabrika, eğitim kurumu inşaatlarına da imza attık.  Son dönemde inşaat sektörü markalı projeler ağırlıklı olarak gelişti. Biz de sektördeki bu değişimi dikkate alarak, yıllar boyu edindiğimiz kaliteli ve güvenilir yapı üretme tecrübemizi markalı proje üretme alanında değerlendirmeye karar verdik. Böylece Kasım 2013’te Kartal’da kendi arsamız üzerinde Metsan Nexus karma projesine start verdik” diye konuştu.


Metsan İnşaat da “Markacı” oldu!


Metsan Nexus’un ikinci etabı 2014’te satışta

2 etaptan oluşan Kartal Metsan Nexus projelerinin ikinci etabının inşaatına da 2014 yılında başlayacaklarını açıklayan Cemallettin Satoğlu, “2014 yılı içinde otel, ofis ve ticari birimlerden oluşan Metsan Nexus projemizin ikinci etabının da inşaatına başlamayı planlanıyoruz. Şehirde farklı yerlerde arsalarımız var. Sırasıyla hepsini değerlendirip uygun markalı konut projeleri geliştirerek yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi. 


Tüketici artık kaliteli konut talep ediyor

2014 yılına dair beklentilerine de değinen Satoğlu, “Bu yıl, tüketicilerin güvenilir, sağlam ve yüksek yaşam koşulları sunması açısından yeni inşa edilen markalı projelere ilgisinin büyük olduğunu gözlemledik. Tüketicilerin talebi 2013’te sektörün daha da hareketlenmesine sebep oldu. Türkiye ekonomisine olan güven sonucu,  yurtdışındanyatırımcılar inşaat projelerine   yöneldiler.  2014 yılında inşaat sektöründe bu yıl gördüğümüz hareketliliğin devam edeceğini düşünüyoruz. Tüketiciler bilinçli ve kaliteli konut talep ediyorlar. Bu da sektörü canlı tutacaktır” ifadesinde bulundu. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön