19 / 04 / 2024

Mevlana Müzesi'ni 6 ayda 900 bin kişi ziyaret etti!

Mevlana Müzesi'ni 6 ayda 900 bin kişi ziyaret etti!

Türkiye'nin en fazla ziyaret edilen müzeleri arasında yer alan Mevlana Müzesi'ni yılın ilk 6 ayında yaklaşık 900 bin kişi ziyaret etti..



Türkiye'nin en fazla ziyaret edilen müzeleri arasında yer alan Mevlana Müzesi'ni yılın ilk 6 ayında yaklaşık 900 bin kişi gezdi.


Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı teknik sorunlardan dolayı müzenin geçen yılki ziyaretçi sayısını net olarak bilemediklerini söyledi.


Bu yılın ilk 6 ayında Mevlana Müzesi'ni yaklaşık 900 bin kişinin ziyaret ettiğini bildiren Benli, Mevlana Müzesi'nin Türkiye'de en fazla ziyaret edilen müzeler arasında yer aldığına dikkati çekti.


Benli, Konya'da 6 müze arasında en çok ziyaretçi alan yerin Mevlana Müzesi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:


"Müzeye dönem dönem farklı ülkelerden ziyaretçiler geliyor. Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren müzeyi çoğunlukla Japonlar ziyaret ediyor. Müzeyi ramazan ayında günlük 4 bin kişi ziyaret ediyor. Müzemize ziyaretlerde iç turizmde de çok önemli. Vatandaşlarımız, özellikle hafta sonları çoğunlukla gruplar halinde Türkiye'nin dört bir yanından, rehberlik sistemiyle müzemizi ziyaret ediyor."


AA


Geri Dön