28 / 03 / 2024

mevlana müzesi ziyaretçi sayısı

mevlana müzesi ziyaretçi sayısı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, en fazla ziyaretçi alan müzeleri açıkladı. Çelik, "En fazla ziyaretçi alan yerlerde ilk üç yine tartışmasız Ayasofya, Topkapı ve Mevlana müzeleri" dedi.

Mevlana Müzesi 70 bin kişiyi ağırladı!

Muammer Erol, Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin değerlendirdiği, Dedeman Otel'de düzenlenen basın toplantısında; bu yıl etkinliklerin "Feyizler, safalar ziyade ola" temasıyla düzenlendiğini hatırlattı.

Mevlana Müzesi Şeb-i Arus'ta 70 bin kişiyi ağırladı!

Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri öncesi ücretsiz yapılan Mevlana Müzesi'ni, 11 gün boyunca 70 bin kişi ziyaret etti. Mevlana Müzesi Şeb-i Arus'ta 70 bin kişiyi ağırladı.

Mevlana Müzesi ziyaretçi rekoru kırdı!

Her yıl Mevlana'nın "Ne olursan ol yine gel" çağrısına uyarak dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin ziyaret ettiği Mevlana Müzesi, geçen yıl 2 milyon 93 bin ziyaretçi ile yeni bir rekor kırdı...

Mevlana Müzesi'ni 6 ayda 900 bin kişi ziyaret etti!

Türkiye'nin en fazla ziyaret edilen müzeleri arasında yer alan Mevlana Müzesi'ni yılın ilk 6 ayında yaklaşık 900 bin kişi ziyaret etti..

Yazar Kemal Yalçın 'Mübadele Müzesi' için arazi bağışladı!

Araştırmacı ve yazar Kemal Yalçın, Denizli'de hayata geçirilecek mübadele müzesi için arazi bağışı yaptı.

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı!

İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı.

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin tarih müzesi olması için öneri!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde bulunan Sıbyan Mektebi'nin tarih müze olması için öneride bulundu.

Fındığın Öyküsü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Ordu'da, kısa bir zaman içerisinde açılması hedeflenen "Fındığın Öyküsü Müzesi" Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Mevlana Müzesi çevresi yeniden düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehre gelen her ziyaretçinin mutlaka Mevlana Müzesi'ni gezeceği bir projeyi hayata geçireceklerini müjdeledi.

Mevlana Müzesi çevresine kapsamlı proje yolda!

Konya'da Şeb-i Arus etkinliklerine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde mağdur olmayacakları şekilde Mevlana Türbesi çevresinde, yatay mimariyle tarihimizi, özümüzü ve kültürümüzü yansıtacak proje gerçekleştireceğiz" dedi...

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Kayseri'ye basın müzesi kurulacak!

Kayseri ​​​​​​​Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri Gazeteciler Cemiyetine tahsis edilen tarihi bir konakta Basın Müzesi kurulması için protokol imzalandı.

Kayseri'ye Basın Müzesi inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentte Basın Müzesi kurulması için düğmeye bastı.

Mudanya Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi yapılacak!

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde inşa edilen Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi de yapılacak. Projenin 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Başöğretmen Atatürk Müzesi için onay verilmiyor!

5 yılda 3 sözlü, 3 kez de yazılı önerge verilmesine rağmen Rasimpaşa Mahallesi’ndeki binanın ‘Başöğretmen Atatürk Müzesi’ olması için yaptığı girişimler cevapsız kaldı.

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi için yıkımlar başladı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi kapsamında eski yarı açık cezaevinin eklenti binalarının yıkımı başladı.

Muğla Bölge Müzesi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Yaz sonunda açılışı yapılacak olan Muğla Bölge Müzesi yapım çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları inceleyen Muğla Büyükşehir Başkanı Osman Gürün, “Binanın yüzde 70’i tamamlandı" dedi.

mevlana müzesi ziyaretçi sayısı Haberi

mevlana müzesi ziyaretçi sayısı

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm sektörü ile kültür endüstrisinde, 2013 yılında tohumlarını ektiği ve 2014 yılında geliştirdiği yenilikçi politikaların olumlu geri dönüşlerini almaya devam ediyor. 2014 rakamları, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik döneminde uygulamaya konulan politikalar doğrultusunda yaşama geçirilen projeler, yapılan atılımların isabetli olduğunu ortaya koydu. Müze ve ören yerlerinden elde edilen gelir 2014'te yüzde 39 arttı, Müzekart satışları bir önceki yıla göre yüzde 100'ün üzerinde arttı. 



Bakan Ömer Çelik, "Elde edilen sonuçlarla 2014 hedeflerimizin üzerine çıktık. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı birimlerin 1 Ocak-31 Aralık 2014 dönemi değerlendirme raporları sevindirici, veriler ileriye dönük olarak da iyi sonuçlara işaret ediyor. Müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelir bu yıl yüzde 39'luk bir artış ile 435 milyon...