18 / 04 / 2024

Mevlana Müzesi ziyaretçi rekoru kırdı!

Mevlana Müzesi ziyaretçi rekoru kırdı!

Her yıl Mevlana'nın "Ne olursan ol yine gel" çağrısına uyarak dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin ziyaret ettiği Mevlana Müzesi, geçen yıl 2 milyon 93 bin ziyaretçi ile yeni bir rekor kırdı...




Her yıl Mevlana'nın "Ne olursan ol yine gel" çağrısına uyarak dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin ziyaret ettiği Mevlana Müzesi, geçen yıl 2 milyon 93 bin ziyaretçi ile yeni bir rekor kırdı. 


AA muhabirinin Mevlana Müzesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, "Ne olursan ol yine gel" sözleriyle tüm insanları kucaklayan Mevlana'nın türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi, geçen yıl da yüzbinlerce yerli ve yabancı turisti ağırladı. 


Tarih, kültür ve inanç turizmi açısından önemli bir potansiyeli barındıran Mevlana Müzesi, Türkiye genelinde de en çok gezilen müzeler arasında yer alıyor. Eserlerinde verdiği sevgi, barış ve kardeşlik mesajlarıyla tüm insanlığı kucaklayan Mevlana'nın türbesini ziyaret etmek isteyen yüzbinlerce turist, Konya'ya adeta akın ediyor. 


Ziyaretçi sayısı her yıl artan Mevlana Müzesi'ni 2012 yılında 1 milyon 565 bin kişi gezerken, bu rakam 2013 yılında yaklaşık yüzde 33 artışla 2 milyon 93 bine yükseldi. Bu rakamla Mevlana Müzesi, yeni bir rekor kırmış oldu. 


Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli, yaptığı açıklamada, Mevlana'nın hayata gözlerini yummasıyla birlikte müzenin bulunduğu yerde türbenin yapılmaya başlandığını söyledi. Zaman içinde yapılan eklentilerle türbenin bugünkü halini aldığını ifade eden Benli, 1926 yılında da müze haline getirildiğini belirtti. 


Benli, Mevlana Miizesi'ne her yıl yüzbinlerce kişinin geldiğini vurgulayarak, "Geçen yıl 2 milyon 93 bin yerli ve yabancı turist müzeyi ziyaret etti. Bu da güzel bir ziyaretçi çizgisi. Gelen ziyaretçilerin alt kategorileri var. Normal biletle girenlerin yanı sıra, bakanlığın açtığı kampanyalarla veya müze kartla, kurumsal kartla da müze ziyareti yapılıyor. Genel olarak ifade edecek olursak; yabancı ziyaretçimiz 450 binin üzerinde, diğerleri ise iç turizme ait olanlar" diye konuştu. 

Ziyaretçi sayısındaki bu artışın, insanların Mevlana'ya olan sevgi ve ilgisinden kaynaklandığını anlatan Benli, gelen turist sayısının her geçen gün arttığını, kendilerinin de gelen ziyaretçilere daha rahat bir sunum yapabilmenin çabası içerisinde olduklarını aktardı. Mevlana Müzesi'ne Uzak Doğu'dan Avrupa'ya kadar birçok ülkeden turistin geldiğini dile getiren Benli, gelen ziyaretçi profilinin aylara göre farklılık gösterdiğini bildirdi. 



Belde 


Geri Dön