26 / 04 / 2024

Mevlana Müzesi hangi ilimizdedir

Mevlana Müzesi hangi ilimizdedir

Her yıl Mevlana'nın "Ne olursan ol yine gel" çağrısına uyarak dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin ziyaret ettiği Mevlana Müzesi, geçen yıl 2 milyon 93 bin ziyaretçi ile yeni bir rekor kırdı...

Mevlana Müzesi çevresi yeniden düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehre gelen her ziyaretçinin mutlaka Mevlana Müzesi'ni gezeceği bir projeyi hayata geçireceklerini müjdeledi.

Mevlana Müzesi çevresine kapsamlı proje yolda!

Konya'da Şeb-i Arus etkinliklerine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde mağdur olmayacakları şekilde Mevlana Türbesi çevresinde, yatay mimariyle tarihimizi, özümüzü ve kültürümüzü yansıtacak proje gerçekleştireceğiz" dedi...

Konya Mevlana Müzesi'ne kapsamlı restorasyon!

Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden beri en kapsamlı restorasyon çalışmaları başladı. 

Mevlana Müzesi restore ediliyor!

Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden bu yana yapılacak olan en kapsamlı restorasyona başlandı.

Konya Mevlana Müzesi'ndeki bina inşaatı durduruldu!

Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Mevlana Müzesi'ndeki ek bina inşaatına ilişkin proje hakkında açıklama yaptı. Kurul, projenin sonlandırılmasına karar verdi.

Antalya Kent Müzesi 2018'de açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kavşağı ile Andızlı Mezarlığı arasında yen alan yeni hizmet binasına taşındı. Sıra boşaltılan alan ile yıkılan eski stadyum alanını da kapsayan Antalya Kent Müzesi Projesinin hayata geçirilmesine gelindi. Müze'nin 2018'de ziyarete açılması bekleniyor.

Konya Mevlana Müzesi 2017'de açılacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Kültür Bakanlığı ile mutabakatla yürüttüğümüz Mevlana Müzesi projesi var. İnşallah Mevlana Müzesini yapıp 2017 yılı içinde açılışını gerçekleştireceğiz." dedi

Konya Mevlana Müzesi'ne ek bina yapılacak!

Tahir Akyürek, "Başbakanımızın bilgisi dahilinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızla yaptığımız değerlendirmelerde, Mevlana Müzesinde sergilenebilecek depolarda çok sayıda eser olduğu da dikkate alarak yeni bir müze yapma kararı aldık" dedi.

Karatay Mevlana Müzesi'nin çehresi değişiyor!

Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Toknal, Aslanlı Kışla Caddesi ve Mevlana Müzesi civarındaki 230 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Mevlana Müzesi en fazla ziyaret edilen müzeler arasına girdi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, en fazla ziyaretçi alan müzeleri açıkladı. Çelik, "En fazla ziyaretçi alan yerlerde ilk üç yine tartışmasız Ayasofya, Topkapı ve Mevlana müzeleri" dedi.

Mevlana Müzesi'nde ziyaretçi rekoru!

Mevlana Müzesi'nde ziyaretçi rekoru kırıldı. Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi, 2014'te 2 milyon 109 bin 487 ziyaretçi ile yeni bir rekora imza attı.

Mevlana Müzesi 70 bin kişiyi ağırladı!

Muammer Erol, Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin değerlendirdiği, Dedeman Otel'de düzenlenen basın toplantısında; bu yıl etkinliklerin "Feyizler, safalar ziyade ola" temasıyla düzenlendiğini hatırlattı.

Mevlana Müzesi Şeb-i Arus'ta 70 bin kişiyi ağırladı!

Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri öncesi ücretsiz yapılan Mevlana Müzesi'ni, 11 gün boyunca 70 bin kişi ziyaret etti. Mevlana Müzesi Şeb-i Arus'ta 70 bin kişiyi ağırladı.

Mevlana Müzesi hangi ilimizdedir Haberi

Mevlana Müzesi hangi ilimizdedir


Her yıl Mevlana'nın "Ne olursan ol yine gel" çağrısına uyarak dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin ziyaret ettiği Mevlana Müzesi, geçen yıl 2 milyon 93 bin ziyaretçi ile yeni bir rekor kırdı. 


AA muhabirinin Mevlana Müzesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, "Ne olursan ol yine gel" sözleriyle tüm insanları kucaklayan Mevlana'nın türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi, geçen yıl da yüzbinlerce yerli ve yabancı turisti ağırladı. 


Tarih, kültür ve inanç turizmi açısından önemli bir potansiyeli barındıran Mevlana Müzesi, Türkiye genelinde de en çok gezilen müzeler arasında yer alıyor. Eserlerinde verdiği sevgi, barış ve kardeşlik mesajlarıyla tüm insanlığı kucaklayan Mevlana'nın türbesini ziyaret etmek isteyen yüzbinlerce turist, Konya'ya adeta akın ediyor. 


Ziyaretçi sayısı her yıl artan Mevlana Müzesi'ni 2012 yılında 1 milyon 565 bin kişi gezerken, bu...