26 / 04 / 2024

Muğla Bölge Müzesi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Muğla Bölge Müzesi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Yaz sonunda açılışı yapılacak olan Muğla Bölge Müzesi yapım çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları inceleyen Muğla Büyükşehir Başkanı Osman Gürün, “Binanın yüzde 70’i tamamlandı" dedi.



Mimar Cengiz Bektaş’ın ve ekibinin imzasını taşıyan Muğla Bölge Müzesi inşaatında çalışmalar devam ediyor. Çalışmaları inceleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’ya ve ülkemize uzun yıllar hizmet edecek, sahip olduğumuz Anadolu kültürünü katman katman misafirlerine anlatacak bir eseri Muğla’ya kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. “Müze ile topraklarımızın geçmişini ve değerini çocuklarımıza anlatacağız” diyen Gürün, şunları söyledi:

“Bölge Müze’mizin inşaatının yüzde 70’den fazlası tamamlandı. Bu yaz sonunda açılışını hep birlikte yapacağız. Türkiye ve dünyadan konuklarımıza Anadolu’daki tüm kültürleri bir arada görme imkanı sunacağız. Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız üzerinde oturdukları toprakların değerini, geçmişini, Yunan değil Anadolu medeniyeti olduğunu bilecek ve bu değerlere sahip çıkacak. Bölge müzemizde tüm yaş gruplarına göre seminerler, etkinlikler düzenlenecek, insanlarımız bir araya gelecek. İlimizde devam eden kazıların hepsi burada teorik olarak anlatılacak ve geziler düzenlenecek.”

Muğla Bölge Müzesi Temmuz'da açılacak!
 


Geri Dön